Китай и Съединените щати трябва да намерят начини да се

...
Китай и Съединените щати трябва да намерят начини да се
Коментари Харесай

Китай зове САЩ за разбирателство в името на световния мир

Китай и Съединените щати би трябвало да " намерят способи да се схващат ", с цел да защитят международния мир и развиване. Това съобщи китайският президент Си Дзинпин, представен от " Франс прес ".

През последните години Пекин и Вашингтон сблъскаха позициите си по въпроси като експанзията на Китай към, репресиите му в Хонконг и хипотетичните нарушавания на правата на

Вашингтон упрекна Пекин и че обезпечава дипломатическо прикритие за нахлуването на Русия в Украйна.

Си получи като водач на Китай в края на Конгреса на комунистическата партия, който се организира два пъти на всеки 10 години.

Светът през днешния ден не е нито кротичък, нито спокоен , написа той в приветствено писмо до Националния комитет за връзките сред Съединени американски щати и Китай.
 Китай още не е достигнал върха на своята мощност
Китай още не е достигнал върха на своята мощност

Пекин може да си разреши да чака, а Съединени американски щати би трябвало да са готови за война както в този момент, по този начин и след две десетилетия

" Като огромни сили, укрепването на връзката и съдействието сред Китай и Съединени американски щати ще помогне за увеличение на световната непоклатимост и сигурност и ще насърчи международния мир и развиване ", уточни той пред основаната в Ню Йорк организация.

Си добави, че Китай е " податлив да работи със Съединени американски щати за взаимно почитание, спокойно общуване и намиране на способи да се разбираме в новото време " .

Това " освен ще бъде добре за двете страни, само че ще е от изгода и за света ", акцентира китайският водач.

По-рано този месец администрацията на Джо Байдън съобщи, че Китай е единственият съперник на Съединените щати, " както с желанието да прекрои интернационалния ред, по този начин и от ден на ден с икономическата, дипломатическата, военната и софтуерната мощност за реализиране на тази цел ".
 Си Дзинпин забързва стрелките на часовника
Си Дзинпин забързва стрелките на часовника

Драмата на сегашното столетие обаче се крие в това, че по-сигурен Китай несъмнено не значи по-сигурен свят
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР