Китай е наказал голям брой служители на статистически служби по

...
Китай е наказал голям брой служители на статистически служби по
Коментари Харесай

Китай наказва местни служители за фалшифициране на икономическите данни на страната


Китай е санкционирал огромен брой чиновници на статистически служби по места с намаления в служба и даже уволнения, поради подправяне на стопански данни, като част от напъните на управляващите за ограничение на измамите с данни. Това заяви Националното статистическо бюро на Китай, представено от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Установени са нарушавания на данните през 2020 година и 2021 година след осъществяване на инспекции в няколко града - Синтай в провинция Хъбей, Джънджоу в провинция Хънан, Биджи и Аншун в провинция Гуейчжоу, написа в известие на уеб страницата си китайската статистика.

Властите в провинция Хъбей наказаха 45 чиновници в град Синтай, откакто откриха, че при някои от записаните данни за промишленото произвеждане, вложенията в дълготрайни активи, продажбите на едро и дребно са регистрирани " съществени грешки ", се показва още в известието.

Властите в провинция Хънан са подхванали дисциплинарни и организационни дейности против 38 чиновници на националната статистика, поради нарушавания при точността на данните, до момента в който в провинция Гуейчжоу са наложени сходни санкции на 22 чиновници. Наказанията се показват в намаления или уволнения на чиновниците, показват от китайската статистика.

През март китайският орган за битка с корупцията - Централна комисия за инспекция на дисциплината, даде обещание да ускори контрола над статистическата организация на страната и да се оправи с " нерешените проблеми ", свързани с измамите и подправянето на данни.

По-рано министър председателят на Китай Ли Къцян съобщи, че страната му ще се стреми към рационален стопански напредък през второто тримесечие на годината, като се опита да спре възходящата безработица, след въвеждане на редица подкрепящи стопанската система политики. Той също по този начин подсигурява, че локалните стопански индикатори през второто тримесечие ще бъдат оповестени " в сходство със законите и наредбите ".

Отдавна съществува необятно публикуван световен песимизъм по отношение на надеждността на китайските статистически данни, изключително откакто държавното управление си сложи за цел да смекчи пазарните упования за задълбочаващо се закъснение на растежа на втората по величина стопанска система в света.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР