Киселините са неприятно явление, с което милиони хора се сблъскват

...
Киселините са неприятно явление, с което милиони хора се сблъскват
Коментари Харесай

Как незабавно да се отървете от неприятните стомашни киселини

Киселините са неприятно събитие, с което милиони хора се сблъскват всеки ден. Човешкият корем съдържа солна киселина, която е много мощна. Тя оказва помощ за разграждането на храна и предотвратяване от бактерии. Стомашните стени са устойчиви на тази киселина, само че органите, през които идва храната, не са.

Затова над стомаха има клапа – гастроезофагеаленият сфинктер. Той позволява храна в стомаха, само че не би трябвало да пропуща нищо на открито по противоположния път. Когато гастроезофагеалният сфинктер не се свие задоволително или пък се свива и отпуска прекомерно постоянно, киселините от стомаха потеглят нагоре по хранопровода.

Силната киселина попaда в среда, която не е защитена от нея и провокира чувство за парене, което може да доближи и до гърлото. Това е повода за гастроезофагеална рефлуксна болест или за киселините. 

Днес ви разкриваме кои 3 елементарни домашни метода ще ви оказват помощ да се отървете от тях незабавно и да се почувствате удобно за нула време:

1. Дъвка

Британско проучване разкрива, че дъвченето на дъвка в продължение на 30 минути след обяд или вечеря може доста да понижи равнищата на стомашна киселина.

Нездравословният метод на живот води до инсулт
 

2. Сода за самун

Смесете малко сода за самун в чаша вода и изпийте получения разтвор. Това ще ви помогне доста да намалите равнището на киселина в стомаха. Единственият минус е, че разтворът не е доста прелестен на усет.

3. Застанете прави

Вашата позиция също може да повлияе на стомашните киселини. Ако лежите или седите, незабавно станете и се изправете. Ако към този момент сте изправени, пробвайте се да стоите допустимо най-изправени. Изправената поза оказва по-малко напън върху долната част на хранопровода, което оказва помощ да се спре издигането на стомашната киселина в хранопровода./Zdrave.to

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР