Кирил Петков се заиграва със страховете на хората, заяви бившият

...
Кирил Петков се заиграва със страховете на хората, заяви бившият
Коментари Харесай

Абровски: В момента на „Капитан Андреево“ се изследват по-малко проби и са под въпрос


Кирил Петков се заиграва със страховете на хората, съобщи някогашният народен представител

„ В момента на „ Капитан Андреево “ е доста по-зле в сравнение с преди осем-девет месеца. Пробите, които се изследват са доста по-малко и са доста под въпрос, в сравнение с преди “, съобщи Пламен Абровски от Има Такъв Народ пред БТВ.

В края на май компанията „ Евролаб 2011 “ беше принудена да прекрати активността си на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ и да освободи наетите от нея пространства. Това се случи, тъй като бившето държавно управление на Кирил Петков реши да си върне активността по надзор на качеството на храните, които влизат през пункта.

В резултат компанията подаде няколко тъжби в съда, като магистратите неведнъж издадоха решение компанията да бъде върната на границата. От 20 май „ Българската организация по храните “ пое напълно контрола на „ Капитан Андреево “. Представители на организацията правят всички действия, свързани с фитосанитарния надзор на границата. Това включва товаро-разтоварните действия и лабораторния разбор на взетите проби.

Абровски акцентира, че е изискал седем отчета от служебния министър на земеделието и горите, свързани с проучванията на лабораториите от границата.  

„ Необходими са законодателни промени, с цел да подсигуряваме вярното проучване “, счита той.  

Той съобщи, че жителите на Монтана не би трябвало да се тормозят от стената на язовир Огоста.  

„ Не може Кирил Петков да излезе и да ми прави прилика със село Богдан, това е предизборно заиграване със страховете на хората “, изясни Абровски.  

Според него България има потребност от горска промяна. „ Ние би трябвало да създадем условия за нея. Ние би трябвало да създадем един самостоятелен надзорен орган. Ние би трябвало да усилим Агенцията по горите “, счита Абровски.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР