Кирил Петков разкри какво предлага ПП-ДБ на ГЕРБ и постави

...
Кирил Петков разкри какво предлага ПП-ДБ на ГЕРБ и постави
Коментари Харесай

Петков изви ръцете на Борисов, запуши устата на Ник Събев

Кирил Петков разкри какво предлага ПП-ДБ на ГЕРБ и сложи ултиматум на Борисовата партия. „ Промяната ” ще предложи кабинет на малцинството с втория мандат и чака поддръжка от ГЕРБ, уточни Петков в изявление за Нова тв.

Нещата няма да станат през студиата. Не можем да изземем самодейността на ГЕРБ. Ако те желаят да приказваме за втория мандат и какво желаеме да създадем с него, ние ще се отзовем, отсече Петков.
-->
" Нека да го създадат, когато желаят. Ние знаем какво желаеме. Готови сме и в този момент да се срещнем с ГЕРБ и да приказваме за втория мандат. По политики в Народно събрание сме подготвени да се срещнем с всеки във всеки един миг ", акцентира той.

„ Аз не бих дал празен чек на никого ”, сподели политикът.

„ ГЕРБ също няма да ни харесат внезапно. Въпросът е държавното управление, което ние ще сложим, да свърши работа “, добави Петков.

„ Ние ще предложим държавно управление на малцинството, те могат да ни поддържат. Има доста мощни парламентарни способи за надзор – да вземем за пример, в случай че имат началник на парламентарна комисия, то той може да привиква непрекъснато министри и да ги разпитва “, сподели още Кирил Петков.

„ Ако знаем за какви политики сме се съгласили и за какъв период, мисля, че може да се приказва. Ако се зададат ясни цели – примерно задачата за Еврозоната и Шенген “, сподели той.

„ Ако ГЕРБ каже – до този период, ние сме подготвени да ви поддържаме, добре. Мисля, че следващата година може да сме в еврозоната “, счита Петков.

По думите му единственият рационален ход е Политическа партия и Демократична България да поемат отговорност с втория мандат и ГЕРБ се откажат от посоката Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ и " да видят политиките и времевите ни хоризонти и да преценяват дали ще поддържат държавно управление на малцинството. "

„ Тук няма значение дали се харесваме или не “, добави Петков.

На въпрос дали има разединение в обединяването ПП-ДБ, той изрично отхвърли.

„ Нашето не е дебелоглав. 620 000 индивида гласоподаваха на база на едни наши обещания и желаеме да вкараме подобен стандарт, че това, което обещаем преди изборите, ще го спазим и след. Нямаме срещу да влезем в диалози във всеки един миг “, сподели той. Петков бе запитан дали има скрит план за събаряне на управлението на Политическа партия.

„ Ние сме 6 партии. Понякога прекарваме по 4 часа в съвещания, разисквания и полемики. Накрая обаче излизаме с обща, координирана и цялостна позиция. При нас никой не подрежда, не споделя. Съединението прави силата при нас “, сподели съпредседателят на Политическа партия. Петков увери, че няма скрит план за събаряне на управлението на „ Промяната ” и разяснява абсурдът с поиската от Николай Събев оставка на Асен Василев.

„ Уважавам Николай Събев, той е доста логичен човек. Всеки от нас обаче получи отчаяние от изборния резултат. Ние се видяхме тримата с него и Асен по-късно. Хубавото е, че като си със свестни хора, връзката върви. Няма разединение или друга посока “, сподели Петков

„ Постът му бе изблик и първа реакция след изборите. Вече не желае оставката на Асен. Важно е в този момент да погледнем към сложната задача за държавно управление на малцинството. Има огромни национални цели, които са пред нас “, сподели той.

„ На скрити игри няма да си играем. На ГЕРБ поддръжката може да е осъществяване на избрани задания, да имат надзор в парламентарните комисии. Това делене сред изпълнителна власт и контрола на изпълнителната власт, сме подготвени да го създадем, тъй като нямаме задкулисие, от което да се тормозим. Имаме Народното събрание, на втория му етаж има зали, да ни поканят на среща и ще приказваме “, сподели Петков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР