Кирил Петков не би се справил като финансов министър в

...
Кирил Петков не би се справил като финансов министър в
Коментари Харесай

Каримански не би приел да е финансов министър. Кирил Петков не ставал за поста -

Кирил Петков не би се справил като финансов министър в вероятно ново държавно управление на " Продължаваме промяната " в границите на този парламент, разгласи депутатът от " ИТН " и неуспешен претендент за началник на Българска народна банка Любомир Каримански пред Нова тв. Самият Каримански заявява, че не би приел да оглави финансовото министерство, в случай че го поканят.

" Много е значимо човек да има опит и процедура в било то корпоративни финанси, било то финанси на обществения бранш или във финансовите услуги. Тези изброени затварят финансовата инфраструктура на страната. Ако ние не я познаваме, без значение от опаковката и от маркетинга, който сме приключили в Харвард и където и да е било, не става ", посочи той.

На въпрос на водещия на " Събуди се " дали Асен Василев ще се оправи като министър председател отговори по този начин:

" Не знам дали позицията министър председател би подхождала на господин Василев. Но до този миг показах благодарността си и към него, и към цялото Министерство на финансите по отношение на обновения бюджет. Бих желал да се придържам към професионализма и по никакъв метод не бих си разрешил да давам оценка на кандидат-премиер или министър председател ", посочи Каримански.

По думите му да се слага изрично и ясно алена линия, че с Има Такъв Народ няма да се водят диалози за присъединяване в ново държавно управление е пресилено и повече от естественото. 

" От вицепремиера Асен Василев чух, че има намерение да не води диалози освен с Тошко Йорданов и Слави Трифонов, само че и с „ ИТН ” като цяло. Това е по-обезпокоителното за мен от позиция на това да има един по-спокоен разговор и да вървим напред. Не мисля, че страната има потребност от избори ”, сподели той.

Каримански разкри и какво се е говорило сред сътрудниците на един от съдружните препоръки по тематиката за оръжията за Украйна.

" Да, може би ние ще намерим метод по какъв начин да решим казуса за износа на оръжията, само че е значимо в каква маркетингова опаковка ще го опаковаме за хората ”, сподели той.

На въпрос дали това значи, че има експорт на оръжие към Украйна разясни: „ Аз единствено дотук мога да разясня. Не бих желал да разясня друго ”, акцентира депутатът от Има Такъв Народ.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР