Кирил Петков и Асен Василев ще участват в парламентарните избори

...
Кирил Петков и Асен Василев ще участват в парламентарните избори
Коментари Харесай

Петков и Василев влизат в политиката, но без своя партия


Кирил Петков и Асен Василев ще вземат участие в парламентарните избори през ноември. Това удостовери някогашният към този момент министър на стопанската система.

„ Заедно с Асен Василев влизаме в политиката и ще бъдем част от политическия живот и ще бъдем участници в идващите избори”, сподели Петков пред публицисти след церемонията по предаване на поста на новия длъжностен министър на стопанската система Даниела Везиева.

Той посочи, че към момента не е ясно какъв ще е разновидността, по койтоще го създадат, тъй като нямат време да записват партия.

" Хората, с които ще се обединим, ще са със същия профил, с сполучлива кариера, с цел да сме самостоятелни. За да е ясно от кое място са средствата ще желаеме да подпишат декларация за бистрота ", съобщи Петков. " Ако беше планът ни инженерингов, в този момент щяхме да имаме партия. Видяхме желанието на хората за смяна. За нас няма ляво, дясно ", добави Петков. По думите му това " не е президентска партия ".

Декларираме, че това няма да е президентска партия. Ние поддържаме президента Радев и вижданията му, само че това няма да е негова партия, акцентира няколко пъти Кирил Петков. От думите му стана ясно, че двамата с Василев сами са предпочели да не са част от новото служебно държавно управление.

Президентът Румен Радев насочи покана към мен да съм част от новия длъжностен кабинет. С министър Асен Василев обмисляхмекакъв ще е най-ефективният метод да продължим смяната по-дългосрочно. Реално решението ни беше, че това ще се случи не като част от този длъжностен кабинет, а като участници в политическия живот на България за по-дълго време, акцентира Петков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР