Кирил Петков е изправен до стената. След скандалните записи, които

...
Кирил Петков е изправен до стената. След скандалните записи, които
Коментари Харесай

Адвокатска кантора в САЩ със сигнал за корупция срещу Кирил Петков?

Кирил Петков е изправен до стената. След скандалните записи, които Радостин Василев направи публично притежание, против него е получен и сигнал от водещата американска адвокатска фирма Hughes Hubbard & Reed (HHR), която се занимава с споразумяване на капиталови разногласия, спор на ползи и следствие на корупционни практики, оповестява filternews.bg.

Сигналът е получен на 09.03.2023 година по формален пощальон в Министерството на стопанската система и е с референтен номер 034021.0001-21676. Същият е адресиран до министъра на стопанската система Никола Стоянов. В сходство с формалните документи от американска страна, преписката е връчена на чиновник на име Д. Димитров в постройката на министерството на ул. „ Славянска “ №8.

Документът уведомява за интернационален юридически спор против България, включващ Министерството на стопанската система и „ Вазовски машиностроителни фабрики “ ЕАД – възпрепятстване на правораздаването и съмнение за корупция от български длъжностни лица. В документа са посочени 6 интернационалните акта, свързани с битка с корупцията, по които България е страна и следва да ползва, и 6 пъти се загатва името на Кирил Петков.

В документа участват данни, свързани с информация от телефона на Кирил Петков и „ съществени съмнения “, по отношение на свързаността му със покупко-продажби на ВМЗ и вероятни прояви на корупция. Има голям брой други препратки за получени от Кирил Петков документи, които след това не могат да бъдат открити в деловодството на министерство на стопанската система. Провеждане на срещи, за които не са направени паметни мемоари, диалози и инструкции давани по телефона персонално от Кирил Петков на тогавашния шеф на ВМЗ Иван Гецов и така нататък Очевидно в дебелите папки на американските юристи има събрана голям брой сензитивна информация и обстоятелства, които могат да се трансфорат в страшни доказателства напълно скоро. Според осведомени по случая има регистрирани очевидци и записи.

Тревожно е държанието на служебния министър Никола Стоянов, който е наложил цялостно осведомително затъмнение по проблема, отхвърля да даде желаната от американска страна информация и до момента не е дал отговор на отправените до него претенции, към този момент осми месец. Известно е, че и преди (по времето когато министър е Кирил Петков), и в този момент за регистратурата в Министерството на стопанската система дава отговор един и същи чиновник.

Според данни на „ Филтър “ Никола Стоянов е бил неколкократно уведомяване за тежкия проблем, щръкнал над България, и разкритията, които могат да вкарат страната и ВМЗ в тежък интернационален скандал, само че освен че не е реагирал, а скрива случая и не рапортува на министър-председателя. Самият Стоянов е бил ръководител на борда на ВМЗ и е доста евентуално да има персонални терзания от осветяването на избрани практики и покупко-продажби. Положението се утежнява, в случай че се окаже, че медиаторите по тях са едни и същи по времето на Петков и Стоянов, за което има данни от хакнатия телефон на някогашния министър на стопанската система.

Първоначалната оценка на американските специалисти е за размер на претендираните вреди за над 21 млн. $, само че съгласно методиката на ICSID, в случай че се прибавят лихвите за целия интервал, пропуснатите изгоди, адвокатските възнаграждения, арбитражи такси и експертизи България може да бъде наказана за над 50 млн. щатски $.

От Вашингтон към този момент са стартирали процедурата против страната ни. HHR е подала сигнал пред формалните български управляващи за проблем обвързван с споразумяване ползите на задгранични вложители, по които по чудноват метод изчезват документи и доказателства. Hughes Hubbard & Reed са сред най-елитните и остарели (основана 1871 г.) американски адвокатски фирми със седалище във Вашингтон и интернационалните офиси в Ню Йорк, Лос Анжелис, Маями – Флорида, Канзас, Лондон, Париж, Рио де Женейро, Токио. За нея работят като сътрудници над 200 високопоставени юристи профилирани в капиталови разногласия, финансови и данъчни закононарушения и измами, следствие на корупция и спор на ползи и други Единият от създателите Чарлз Еванс Хюдж е бил губернатор на Ню Йорк, държавен секретар при президента Хардинг. От компанията са излъчени членове на Върховния съд, ръководители на министерство на финансите, федерални магистрати, високопоставени чиновници на Централно разузнавателно управление на САЩ и други федерални институции.

Още на 10.10.2022 година в Министерството на стопанската система на България постъпва сигнал от вашингтонската адвокатска фирма, с което българската страна е осведомена, че по проблем, зародил още 2017 година, по който се приготвя интернационална процедура против България, липсват документи, формалните институции не дават противоположна информация, отхвърлят да дават отговор на американците, а специалисти и движимости лица не биват позволени до огледи. Случаят е прочут с случай, провокиран от детонации и пожари, провокирани от боеприпаси от полигона на ВМЗ в Анево. При всеобщия пожар тотално са унищожени лозя и уреди, в които има български и задгранични вложения. Лозовите масиви са построени от международния водач „ Мерсие “, Франция. Още тогава експертизите от страна на прокуратурата и доказателствата утвърдени от българския съд, по неоспорим метод откриват повода за гърмежите, а точно боеприпаси наречени „ произведение С-5КП “. Има направен и държавен протокол от ИАЛВ – Министерство на земеделието и храните, който открива тотал-щетата върху хиляди декари измежду които попадат сертифицираните лозя на „ Мерсие “. В продължение на години породените вреди не са възмездени от комерсиалното сдружение ВМЗ и вложителите се обръщат към интернационалните адвокатски фирми, отпред с HHR, като ответник към този момент би трябвало да бъде страната (министърът на икономиката) в сходство с Вашингтонската спогодба.

На 22.02.2023 година към този момент от Вашингтон изпращат изострен сигнал съдържащ и покана за непринудено осъществяване посредством сетълмент, на 9 страници, плюс 18 приложения на нарушени интернационалните документи и доказателства по случая. Политиците ни не престават да се крият.

Запознати с материята настояват, че може да бъде активизиран член 7082 на Наказателен кодекс на Съединени американски щати за наложително условие на информация и доказателства с следващо търсене на наказателна отговорност на длъжностните лица, които укриват или не дава желаната информация в цялостния й размер.

Възпрепятстването на правораздаването на Съединени американски щати е едно от най-тежките закононарушения, което се преследва и санкционира с цялата суровост на закона. Вярно, единствено на територията на Съединени американски щати, но и актът „ Магнитски “ сякаш касаеше единствено Съединени американски щати!

Гешев се избавя с офанзива против политици

Прокуратурата стартира инспекция по сигнала на „ Възраждане “ за държавна измяна против Кирил Петков и Асен Василев поради записа от съвещанието, изработен от Радостин Василев. По инспекцията ще се снемат пояснения и може да прерасне в досъдебно произвеждане против незнаен причинител. По него към този момент ще се събират доказателства и няма период. Така прокуратурата, ръководена от Иван Гешев, ще има козове против Петков и Василев и информация за тях. По същия метод, както в следствието за кюлчетата на Борисов и къщата в Барселона.

Това сигурно ще повлияе на избора на членове от Висш съдебен съвет от парламентарната квота. А новият състав на Висш съдебен съвет ще гласоподава за премахване на Гешев. По този метод той си подсигурява оставане на поста – държи ги с информация и доказателства, събирани по реда на Наказателно-процесуален кодекс.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР