Кирил Петков бомбардира Слави Трифонов и го обвини директно в

...
Кирил Петков бомбардира Слави Трифонов и го обвини директно в
Коментари Харесай

Премиерът бомбардира Дългия: Искаше да налага вето кой да се разследва и кой - не

Кирил Петков бомбардира Слави Трифонов и го упрекна непосредствено в опит да постанова несъгласие върху следствието на " верни " политици, засечени от КПКОНПИ. " Имахме 2 съществени цели - да създадем нов закон за КПКОНПИ. Разликата в политиките е, че част от Има Такъв Народ (има разнообразни отзиви - посочи той - б.р.), е, че те желаеха 4 души в ръб на КПКОНПИ от четирите партии и да се поставя несъгласие, в случай че тя проверява хора, които по тяхната позиция не са верните хора ", разгласи сензационно министър председателят на брифинг на Изпълнителния съвет на " Продължаваме промяната ".

Такива бордове да поставят несъгласие за това кой да бъде разследван и кой - не. Няма по какъв начин да го приемем, отсече Петков. И разкри, че е предложил на ИТН - до момента в който текат диалозите за Закона за антикорупционната комисия, мястото на сегашния председателстващ я да бъде комплициран Министерство на вътрешните работи шефът Бойко Рашков отпред.

" А те споделиха " не ", ядоса се министър-председателят. И съобщи, че единственото нещо, което до момента бил направил заместникът на досегашния началник на КПКОНПИ Сотир Цацаров, е да проверява Иван Христанов, разкрил злоупотребите на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

" Това демонстрира очевидно отвращение за справяне с корупцията. И го съчетайте с шестте милиарда лв. за разпределяне на разследвани компании. Явно би трябвало да бъдат изхарчени по непрогледен метод. Никаква друга политика или взаимни отстъпки не могат да ни накарат да ги изхарчим ", сподели още Петков.

Но е безапелационен:

" Да, ще издържим, тъй като няма да отстъпим от правилата, на които имаме вяра ".

За 9-те милиарда лв., изхарчени за дни - обвиняване, отправено от Слави Трифонов по отношение на премиера, финансовият министър Асен Василев разяснява по този начин:

" Опорката я отговорихме 6 пъти: Постановление по разпореждане всички средства са оповестени. А настрана е даден и цялостен доклад за всички разноски на всички министерства за предходния кабинет ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР