Кирил Добрев заяви по бТВ, че ако преди година и

...
Кирил Добрев заяви по бТВ, че ако преди година и
Коментари Харесай

Кирил Добрев:Много вероятно в следващото Народно събрание да видим коалиция между БСП, ГЕРБ и ДПС

Кирил Добрев съобщи по бТВ, че в случай че преди година и половина - две на Нинова някой и предложи да направи такава среща щеше да каже, че в никакъв случай не би седнала на една маса със задкулисието.

Видяхме градивна среща. Двете страни знаят по какъв начин да се ухажват. Връзката сред Корнелия и Нинова и Бойко Борисов е от дълго време. По всичко наподобява, че Борисов ще търси смяна в ръководещите си органи. На Нинова и следва конгрес. Аз и предлагам мораториума на задкулисието да падне. Няма по-къс път да бъде унижена една такава партия от това, което се случи. Когато знаеш какво е ляво имаш някакви граници, които не би минал. При Нинова няма ляво, няма дясно. Ако това беше президент на компания - тя е един добър президент. Това е партия - и тя е неприятен водач. Когато за теб са дали своят вот 1 000 000 гласоподаватели преди две години, а в този момент 200 000 значи, че нямаш никаква стойност в политическия живот, уточни Добрев.

Ако ние сме стимулирани гласоподаватели и желаеме модела ГЕРБ да спре гласуваме или за „ Продължаваме промяната " и „ Демократична България ". Ако ни харесва ще гласуваме за ГЕРБ. Няма нито една догадка, в която гласоподавателите да гласоподават за Българска социалистическа партия. Тя се разми. Българска социалистическа партия е повсеместен състезател и се изхабява като сапуна в банята и след изборите ще става по-малък. Когато има пет - шест фрагментирани партии не може да има устойчиво ръководство. Всеки един от тях дърпа чергата към себе си и България не може да има политики, разяснява още Кирил Добрев.

Според него през днешния ден Бойко Борисов се е посочил консенсусен.

В името на България може да одобри даже Нинова. Това го прави, тъй като ще отиде на изборите. Хората ще кажат „ Боросов е готин, при него беше по-добре ". Кой бихте избрали - този, който лидира и води или този който носи чантата? Когато има една огромна партия, би трябвало да има друга огромна като съпротива, която да го държи в кондиция. В другия парламент ще забележим една огромна партии и няколко по-малки, изясни Добрев.

Според него е доста евентуално в идващото Народно заседание да забележим коалиция сред Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Относно новото ляво обединяване още няма имаме, Добрев съобщи: Всички на срещата споделиха, че няма ляво обединяване без Българска социалистическа партия. Отправиха зов към конгреса. Искахме да търсим алтернатива за взаимно присъединяване на изборите. Бих взел участие на избори единствено с мандат на Българска социалистическа партия. Никога не е имало решение да се явим независимо на избори.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР