Кирил Ананиев е номинацията за нов здравен министър, съобщи за

...
Кирил Ананиев е номинацията за нов здравен министър, съобщи за
Коментари Харесай

Кирил Ананиев е номинацията за нов здравен министър

Кирил Ананиев е номинацията за нов здравен министър, заяви за Българска национална телевизия водачът на Атака Волен Сидеров. От ГЕРБ обявиха, че в случай че Ананиев бъде определен на поста, здравното министерство ще се ръководи от добър финансист, който познава бюджета за опазване на здравето.

ГЕРБ и Обединените патриоти са се спряли на кандидатурата на Кирил Ананиев, поради мениджърските му качества, опита му на финансист и познанията му отпред на Надзорния съвет на здравната каса.
Волен Сидеров - водач на Атака: Българска национална телевизия -Единодушни ли бяхте ГЕРБ и патриотите, че Кирил Ананиев би трябвало да бъде номинацията? - Да, нямаше обструкции. На този парещ стол се изредиха много хора, лекари, някои от тях чудесни експерти като лекари, само че опазването на здравето изисква положително менажиране, добър бюджетар, финансист, защото всичко опира до ръководството на пари в здравната каса и орязването на благоприятни условия за корист с пари.
Според шефката на здравната комисия, в случай че човек отвън системата застане отпред на здравното министерство ще има по-различен професионален взор.

Десислава Атанасова - ръководител на Комисията по опазване на здравето в Народно събрание: Познавам господин Кирил Ананиев, откогато съм в българската политика. Мисля, че няма политик от която и да е група в Народното събрание, а и отвън него да оспори неговите качества. Смятам, че е извънредно добър финансист, доста квалифициран. Менда Стоянова - ръководител на Комисията по бюджет и финанси в Народно събрание: Да, по този начин се приказва в коридора, че ще бъде господин Ананиев, което от една страна е добре, въпреки това за нас финансистите не е добре, тъй като господин Ананиев е един прелестен бюджетар и неговата липса ще се почувства. Цвета Караянчева - народен представител от ГЕРБ: Познавам го като финансист, като бюджетар. Ако е той номинацията, уповавам се да се оправи.
Кандидатурата на Кирил Ананиев се чака да бъде импортирана за гласоподаване в Народното събрание в петък, след първото четене на бюджета.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР