Кипър дава изключително важен принос за увеличаване на санкционния натиск

...
Кипър дава изключително важен принос за увеличаване на санкционния натиск
Коментари Харесай

Украйна похвали Кипър за санкционния натиск срещу Москва

Кипър дава " извънредно значим " принос за увеличение на санкционния напън върху Москва , каза посланикът на Украйна по време на визита в острова.

Кипър прекъсна тези връзките си с Русия, когато последва своите сътрудници от Европейския съюз в налагането на наказания на Москва поради нахлуването в Украйна през февруари 2022 година

" Подкрепата и приносът на Кипър за увеличение на санкционния напън върху Русия е извънредно значим ", сподели посланикът Руслан Нимчински пред Ройтерс.

" Ключов индикатор по този въпрос е, че Кипър поддържа и ползва интернационалните наказания и ограничавания против Русия, наложени от Европейски Съюз. Също по този начин е позитивно, че Кипър в никакъв случай не е заставал на пътя на по-строги наказания или обработка на нови пакети от наказания ", сподели той.

Някога Кипър беше считан за главен източник на директни задгранични вложения в Русия заради огромния брой съветски компании, основани на острова, само че глобите доведоха до пренасяне на доста компании. Една от последните беше съветската банкова група TCS Holding, която има съветската онлайн банка Tinkoff.
 Руснаците търсят избавление в Северен Кипър
Руснаците търсят избавление в Северен Кипър

Напрежение на Острова на Афродита

Миналата година Международният консорциум на проверяващите публицисти разказа в детайли по какъв начин финансови организации в Кипър от идни наказания незабавно след нахлуването на Русия, до момента в който дребен брой кипърци бяха персонално глобени от Съединени американски щати и Англия.

Кипърското държавно управление споделя, че демонстрира " нулева приемливост " към нарушение на глобите и получава техническа помощ от Съединените щати, с цел да затвори всички евентуални малки врати.

" Сигурни сме, че напъните на кипърското държавно управление и поддръжката на интернационалните сътрудници ще засилят успеваемостта на глобите ", сподели Нимчински.

Кипър одобри над 20 000 разселени украинци и също по този начин предложи образование по разминиране на членове на украинската войска.
 Украйна: Западни компании доставят съставни елементи на Русия макар глобите
Украйна: Западни компании доставят съставни елементи на Русия макар глобите

За първите 10 месеца на 2023 година са артикули на стойност 2,9 милиарда долара
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР