Кинорежисьорът Зорница София – чиято гордост са лентите Мила от

...
Кинорежисьорът Зорница София – чиято гордост са лентите Мила от
Коментари Харесай

Филмовият режисьор Зорница София поставя за пръв път опера

Кинорежисьорът Зорница София – чиято горделивост са лентите " Мила от Марс ", " Прогноза " и " Воевода " влиза в Софийската опера като част от екипа след специфична покана на шефа ѝ акад. Пламен Карталов. Премиерата на оперното зрелище " Захарий Зограф ", което споделя за трагичната неразрешена обич сред Захарий и дамата на брат му – Християния, е на 11 октомври.

" Изпитвам доста бездънен почит към стотиците години история, към артистите, които работят в театъра и към целия състав. Това е една голяма машина, чиято свръхидея е да заразят публиката. Аз не бих сложила граници на нещо, което е обвързвано с усеща и изкуство. Защото изкуството постоянно е доказвало, че е един от най-комуникативните езици ", споделя режисьорката в ново амплоа.

За да резервира същинската смъртоносна драма на Християния и Захарий Зограф, който се среща с нея, когато тя е болна и по-късно умира, Зорница София желае от актьорите да са оптимално естествени – " Мисля, че е доста нездравословно за един актьор да не се тормози.

Увереността е повече за специалности като водач да речем или хирург. Когато видиш истина ти просто си там… това е заразително. Това е зараза в най-хубавия смисъл на думата. Това вършат огромните актьори – без значение дали са на оперна сцена, на театрална, или са в кино или на дребния екран! "

Неочакваната покана се оказва сбъдната фантазия за артистката, само че до каква степен представлението има общо с същинската история на Захарий Зограф – вижте във видеото на Димитър Иванов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР