Килията на Нелсън Мандела се превръща в хотелска стая срещу

...
Килията на Нелсън Мандела се превръща в хотелска стая срещу
Коментари Харесай

Килията на Нелсън Мандела се превръща в хотелска стая срещу най-малко 300 хил. долара
Килията на Нелсън Мандела се трансформира в хотелска стая против минимум 300 хиляди $
Една нощ в затворническата килия, където Нелсън Мандела е прекарал 18 години от живота си, е оценена на минимум 300 хиляди щатски $, предава Агенция Франс Прес.

Южноафриканска неправителствена организация е провела онлайн търг за отдаване на килията с размери 2,4 на 2,1 метра, намираща се в пандиза на о. Робен, покрай Кейптаун.

Инициативата е част от честванията във връзка 100 години от рождението на деятеля за човешки права и първи негър президент на Южна Африка, кулминационната точка, на които ще бъде на 18 юли.

Наддаването, което ще завърши на 16 юли, е почнало при цена 250 хиляди $, само че сумата бързо е набъбнала до 300 хиляди $. Средствата ще отидат за щедрост – подкрепяне на пандизчии да получат висше обучение.

Победителят в аукциона ще има достойнството да прекара нощта в емблематичната килия №7, а други 66 от участниците в търга ще могат да спят в други елементи на пандиза. Съоръжението е превърнато в музей и е включено в листата на международното културно завещание на ЮНЕСКО.

Инициативата бе подложена на голям брой рецензии в медиите и обществените мрежи. Организаторите получиха редица упрекнати, че по този метод се подиграват на същинските пандизчии. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР