Килиан Мбапе реши да остане в Пари Сен Жермен, въпреки

...
Килиан Мбапе реши да остане в Пари Сен Жермен, въпреки
Коментари Харесай

Мбапе избра 1.1 милиона на седмица и ПСЖ пред Реал Мадрид

Килиан Мбапе реши да остане в " Пари Сен Жермен ", макар че през последните месеци бе считан за несъмнено ново попълнение в състава на " Реал Мадрид ". Договорът му с френския клуб изтичаше и това му даде право да договаря намерено и с испанския гранд, само че в последна сметка той избра да преподпише.

" Искам да разглася, че ще продължа контракта си с " Пари Сен Жермен " и, несъмнено, съм удивен от това. Убеден съм, че мога да продължа да пораствам тук - в клуб, който дава всичко нужно, с цел да играя на най-високо равнище. Щастлив съм и че ще продължа да се състезавам във Франция, в страната, в която съм роден, в която пораснах и където построих името си, " сподели Килиан след мача сред тима му и " Метц ", приключил 5-0 в интерес на парижани. Той означи три от попаденията.

Новият контракт му подсигурява място във френската столица до 2025 година и го прави най-скъпоплатения футболист в света. Sky Sports оповестява, че заплатата му ще бъде 1.1 милиона евро на седмица, а испанският вестник  " AC " твърди, че нападателят ще получава по 90 милиона евро на година след заплащането на налози. В " Реал " се очакваше тази сума да е 20 милиона.

Освен това футболистът към този момент ще има имиджовите си права, което му отваря вратата към повече спонсорски контракти и спомагателни заплащания за голове, лични награди и триумфи в в Шампионската лига, добавя Sky.

Това развиване разгневи испанските футболни управляващи и " Ла Лига " заяви, че ще насочи тъжба към УЕФА, френските данъчни служби и Европейския съюз, защото " ПСЖ " " не се преценяват с правилото за финансов феърплей ".

" Подобна договорка нападна икономическата непоклатимост на европейския футбол, слага под риск стотици хиляди работни места и спортния интегритет - освен в европейските съревнования, само че и в националните шампионати, " гласи мнението на " Ла Лига ".

" Скандално е, че клуб като " ПСЖ ", който предходната година регистрира загуби на стойност повече от 220 милиона евро, който има загуби от повече от 700 милиона през предходните сезони (въпреки че регистрира съмнителни доходи от спонсорства) и заплаща близо 650 милиона на чиновниците си през миналия сезон, може да разгласи договорка от такива размери. Същевременно клубовете, които могат да посрещнат играча, без да компрометират структурата си за заплати, оставят без шанса да подпишат с него. "

Според мнението дейностите на президента на " Пари Сен Жермен " Насер Ал-Келаифи " заплашват европейски футбол по същия метод като Европейската Супер Лига ".

Мнозина виждат в решението на Мбапе слагане на финансовия комфорт пред спортните упоритости, защото шампионата във Франция е лишено от конспирация и мъчно може да му помогне да прогресира. В същото време, и ненапълно заради това, " Реал Мадрид " е доста по-конкурентоспособен на интернационалната сцена, където му следва да играе край в Шампионската лига на 28 май. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР