Киев увери: Новите оръжия с голям обсег няма да удрят

...
Киев увери: Новите оръжия с голям обсег няма да удрят
Коментари Харесай

Киев увери: Новите оръжия с голям обсег няма да удрят Русия  

Киев увери: Новите оръжия с огромен обхват няма да удрят Русия

Украинският министър на защитата Олексий Резников увери, че Киев няма да употребява нови далекобойни оръжия от Запада за нанасяне на удари по цели в Русия.

" В петък нашите сътрудници взеха решение да ни дават оръжия, способни да стрелят на разстояние от 150 километра, или към 90 благи “, сподели Резников на конференция. " Ние постоянно споделяме на нашите сътрудници, че поемаме обвързване да не използваме оръжия на задгранични сътрудници против територията на Русия, а единствено против техните елементи във краткотрайно окупираните територии на Украйна за деокупация на нашата земя ", сподели той.

Резников също сподели пред кореспонденти, че Киев чака възможна съветска атака по-късно този месец. На 24 февруари Кремъл ще означи една година, откогато съветският президент Владимир Путин изпрати войски в Украйна.

" Не всички западни оръжия “ ще дойдат досега на възможна съветска атака този месец, сподели Резников, само че добави, че Киев има ресурсите да отговори. „ Готови сме да отвърнем на удара ", увери той.

Съединени американски щати оповестиха в петък нов пакет от оръжия и муниции на стойност $2, 2 милиарда за Украйна, който съгласно Пентагона включва нова прецизна бомба с ракетно задвижване, която може съвсем да удвои обсега на удар на Киев против съветските сили. Те евентуално дават опция на силите на Киев да нанасят удари на всички места в окупираните от Русия Донбас, Запорожка и Херсонска област, както и северната част на окупирания Крим.

Франция и Италия от своя страна се чака да доставят мобилни ракетни системи земя-въздух.

dnes.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР