Киев. Снимки на служещи в армията жени, които маршируват с

...
Киев. Снимки на служещи в армията жени, които маршируват с
Коментари Харесай

Helsingin Sanomat : МО в Киев задължи жените в армията да носят токчета на парада за 30-годишнината от независимостта на Украйна

Киев. Снимки на служещи в армията дами, които маршируват с обувки на висок ток, оповестени от Министерство на защитата на Украйна, провокираха отвращение в Народното събрание в Киев, отбелязва финландското издание Helsingin Sanomat .

Военното ведомство в Киев взе решение всички дами, които са на работа, да дефилират с обувки на висок ток на парада през август, отдаден на 30-годишнината от независимостта на Украйна, чието придобиване беше директно обвързвано с разпадането на Съюз на съветските социалистически републики.

„ Днес за първи път дефилирахме на високи токчета. Малко по-трудно от носенето на ботуши, само че ние се стараем доста “, споделя кадетката Ивана Медвид.

Много депутати от украинския парламент донесоха обувки на висок ток на съвещанието предишния петък в символ на митинг и настояха украинският министър на защитата също да носи такива по време на парада.

„ Трудно е да си представим по-идиотска и нездравословна концепция. Украинските дами бойци, както и мъжете, рискуват живота си и не заслужават да бъдат унизени “, разяснява Инна Совсун, народен представител от партия „ Голос “. Според нея обувките въобще не са подобаващи за маршируване.

Заместник-председателят на Народното събрание Алена Кондратюк настоя обществените управляващи да се извинят за унижението на дамите в армията.

В обществените мрежи стартира диалог за „ сексуализацията на дамите “.

Депутатите обърнаха внимание на обстоятелството, че дамите военнослужещи рискуват живота си по същия метод, както и мъжете. От 2014 година Украйна е в положение на боен спор с войски, подкрепяни от Русия. Повече от 13 хиляди души към този момент са починали в спора. В украинската войска служат 31 хиляди дами, четири хиляди от които са офицери.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР