Киев се обърна към Съвета за сигурност на ООН с

...
Киев се обърна към Съвета за сигурност на ООН с
Коментари Харесай

Украйна се стресна - призова Съвета за сигурност на ООН да обсъди инициативата на Русия за признаване на ДНР и ЛНР

Киев се обърна към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации с предложение за разискване на решението на Държавната дума на Руската федерация за самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики, съобщи външният министър на страната Дмитрий Кулеба.

Държавната дума на Руската федерация гласоподава във вторник за послание до президента на Руската федерация по отношение на нуждата от признание на самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР. Ръководителите на ДНР и ЛНР Денис Пушилин и Леонид Пасечник обявиха, че приветстват решението на депутатите от Държавната дума.

Руският водач Владимир Путин, по време на конференция с немския канцлер Олаф Шолц в Москва, разяснява апела на Държавната дума, заявявайки, че ще продължи да направи всичко за решение на проблемите на Донбас, само че капацитетът на Минските съглашения към момента не е привършен.

„ Украйна публично се обърна към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации с самодейността за разискване на резолюцията на Държавната дума на Руската федерация за признание на така наречен ЛНР и ДНР, която подкопава Минските съглашения и процеса на спокойно споразумяване. Настояваме да обсъдим това на среща за използването на Минските съглашения на 17 февруари “, написа Кулеба в Twitter.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР