Киев призова международната общност за реакция, след като вчера руски

...
Киев призова международната общност за реакция, след като вчера руски
Коментари Харесай

След като Русия стреля по търговски кораб в Черно море, Киев призова за мерки

Киев прикани интернационалната общественост за реакция, откакто през вчерашния ден съветски военни направиха насилствена инспекция на търговски транспортен съд в Черно море .

Стреляно е с автоматизирани оръжия, откакто капитанът не дал отговор на настояването да спре за инспекция

Случката се разиграва в югозападните елементи на Черно море. Москва заяви, че хората ѝ са стреляли предупредително , откакто пътуващ за Украйна търговски транспортен съд отхвърля да спре.

Става въпрос за турския „ Шюкрю Окан “, плаващ под флага на Палау. В последна сметка съветски бойци се качват на борда благодарение на хеликоптер Ка-29, с цел да ревизират товара.

Киев дефинира случилото се като „ пиратство “ и прикани за контрамерки.

Задействали са се системите за противовъздушна защита

„ За да избегнем провокации, предлагаме на корабите, пътуващи от или към Украйна, да плават допустимо най-близо до черноморските крайбрежия на Турция, Румъния и България “, прикани посредством пост в Туитър вицепремиерът на Украйна Олександр Кубраков.

Това е първият подобен случай след излизането на Русия от зърнената договорка и поръчката, че ще счита за военна цел всеки транспортен съд, пътуващ към Украйна.

Русия не е споделила дали ще се съобрази с коридора за мореплаване

Според анализатори задачата на Москва е да саботира обещаните от Киев коридори за комерсиалните кораби със зърно , без да постанова цялостна обсада на Черно море.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР