Руският президент Владимир Путин е провел телефонен разговор с изпълняващия

...
Руският президент Владимир Путин е провел телефонен разговор с изпълняващия
Коментари Харесай

Путин нарече иранския президент „истински приятел на Русия“ и изрази съболезнования за смъртта му

Руският президент Владимир Путин е провел телефонен диалог с изпълняващия длъжността президент на Иран -  Мохамад Мохбер, и двамата са подчертали „ общото си желание в допълнение да заздравят руско-иранските взаимоотношения “, съобщи Ройтерс, като се базира на Кремъл.

„ Руският президент сервира най-дълбоките си съболезнования на висшия лидер на Иран - Али Хаменей, на Мохамад Мохбер и на целия ирански народ по отношение на трагичната гибел на иранския президент Ебрахим Раиси и на редица други държавни чиновници в злополука с вертолет. Владимир Путин акцентира, че е познавал и ценял Ебрахим Раиси като благонадежден сътрудник, който е дал безценен персонален принос за развиването на другарските връзки сред Русия и Иран “, се споделя в изказване на Кремъл, представено от ТАСС.

„ Като същински другар на Русия, той даде безценен персонален принос за развиването на добросъседските връзки сред нашите страни и постави големи старания, с цел да ги изведе до равнището на стратегическо партньорство “, се споделя още в изказването.

 Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите 3 мин. Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 4 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? 2 мин. „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси?  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест  Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите 3 мин. Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 4 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? 2 мин. „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси?  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест

Мохамад Мохбер е изразил откровена признателност за думите на състрадание и подкрпа в този сложен за страната миг, се споделя още в изказването.

Мохбер бе назначен за изпълняващ длъжността президент на Иран, откакто президентът Ебрахим Раиси почина през вчерашния ден при злополука на хеликоптер в планински регион покрай границата с Азербайджан. Той си отиде дружно с външния министър на страната и други публични лица.

Той завоюва президентските избори в Иран през 2021 година при гласоподаване с най-ниската изборна интензивност

Ултраконсервативният 63-годишен Раиси заемаше поста от 2021 година насам, по време на което Иран беше разтресен от всеобщи митинги, икономическа рецесия, задълбочена от американските наказания, и въоръжена замяна на отзиви със върлия зложелател Израел.

Сред жертвите е и външният министър на Иран

Руският външен министър Сергей Лавров по-рано изрази съболезнованията си за гибелта на Раиси и другите ирански чиновници на борда на разрушилия се хеликоптер, като съобщи: „ Винаги ще помним тези изключителни политически фигури като същински патриоти на Ислямската република “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР