KIA не може да си позволи да лежи на стари

...
KIA не може да си позволи да лежи на стари
Коментари Харесай

KIA Ceed атакува Европа

KIA не може да си разреши да лежи на остарели лаври и да разчита единствено на историята си, носейки се по течението. Корейците най-добре знаят това откакто компанията създава коли за европейския пазар едвам от началото на 90-те години и зад тила й не стоят десетки генерации модели от многото сегменти на пазара, каквато е обстановката при директните им съперници.
Това е главната причина за решението на KIA да вземат нещата в свои ръце с новото, трето потомство на Ceed. Той е най-важният им артикул и тъкмо с него те желаят да покажат на света накъде и по какъв метод ще се развиват.

РОДЕН НА СТАРИЯ КОНТИНЕНТ

Целта е ясно сложена пред новия Ceed – да бъдат реализирани продажби от над половин милион автомобила и нито крачка обратно. Всички старания са съсредоточени към европейските пазари и тъкмо за там е създаден моделът. От първичния дизайн, през цялата работа по създаването му в Германия, производството в Словакия и предстоящите продажби – всичко това се случва в Европа.

Всички старания на KIA са новият Ceed да се трансформира в център на тактиката за развиване на корейската компания на Стария континент. По време на формалното показване на модела в красивата португалска провинция Фару, край брега на Атлантическия океан, от KIA оповестиха скорошно показване за първи път на Shooting Brake вид на Ceed. Автомобилът наподобява атрактивен и ще притегли интереса на свежи нови клиенти към модела.

 KIA Ceed @@@

ВИЗИЯ

Дизайнът на последното потомство Ceed е мощно изменен, като страничната линия е по-хоризонтална, което образно прави модела да наподобява по-издължен, общата ширина е увеличена, с което се печели повече пространство в купето. Светлините са главният акцент на Ceed и оборудването им общоприетоо с LED дневни светлини прави колата да наподобява красива във всяка версия на съоръжение. Наричат ги „ ледени кубчета “ и от фотосите излиза наяве за какво е по този начин. В предишното потомство с такива светеха единствено GT версиите. Стоповете също са подчертани от красива LED светлинна линия.

ПРОСТРАНСТВО

В интериора всички значими неща са насочени към оптимално улеснение на лидера, а за пасажера до него е оставено изчистено пространство за удобно пътешестване. Пространството за краката за пътуващите е най-хубавото в класа, а багажникът е един от най-големите. Намаленото равнище на звук в купето способства за по-отморяващо пътешестване и дружно с употребяваните по-качествени материали прави интериора по-приятен при дълги пътувания.

В края на 2018 ще бъде пусната в продажба и комби версията. Ceed е пораснал на дължина и това му разрешава да разполага с най-големия багажник в класа. Доста съществено достижение, като се има поради какъв брой обемен е багажникът на Skoda Octavia Combi. Всъщност размерът му е по-голям даже от някои комбита от по-високия D-сегмент!

 KIA Ceed @@@

ДВИГАТЕЛИ

Ceed идва с нови мотори, основани да отговорят на потребностите на клиентите му. Бензиновите версии стартират с актуализирана версия на известния 1-литров T-GDi турбо мотор с непосредствено впръскване на горивото. Мощността му е 120 кс, а въртящият миг 172 Нм.

Следващият е изцяло новият 1.4-литров T-GDi турбо мотор с името Kappa. Той замества остарелия с работен размер от 1.6 литра, само че все пак е по-мощен с 4% или общо 140 кс. Въртящият му миг е много добър за размера – 242 Нм, подготвен разполагаем от 1500 до 3200 оборота. Оборудва се със седемстепенна автоматизирана скоростна кутия с два съединителя или с 6-степенна механична.

Третият бензинов мотор е атмосферен с 1.4 литра работен размер, мощ от 100 кс и 134 Нм въртящ миг.

 KIA Ceed @@@

За Ceed е създаден изцяло нов CRDi дизелов мотор с размер от 1.6 литра, който да дава отговор на последните най-строги условия за нездравословни излъчвания Euro 6d. Ще се продава в две версии: 115 кс и 136 кс и въртящ миг от 280 и 300 Нм. И двете версии ще се оборудват както с 6-степенна механична, по този начин и със 7-степенна автоматизирана скоростна кутия с два съединителя. За да отговорят на трендовете на пазара, от KIA ще оферират от 2019 година хибриден Ceed EcoDynamics+ с комбинирано 48V задвижване и дизелов мотор.

ОКАЧВАНЕ

За да работи едно окачване точно, му е нужно „ твърдо “ шаси, което не се поддава елементарно на извъртане. Такава е и новата платформа на KIA – К2, на която стъпва устойчиво окачването. То е създадено за по-прецизно ръководство и устойчиво държание. Постигнато е възприятие на по-директно ръководство на предницата посредством основаване на по-директна със 17% кормилна рейка и нови настройки на електрическия усилвател.

Предните пружини също по този начин са с 40% по-твърди спрямо предходния модел, а задните с 10% по-меки. Амортисьорите са с изцяло нови настройки, както и стабилизиращите щанги. Голяма част от тестванията са извършени по неповторимо разнообразните завои от Северната дъга на именитата немска писта „ Нюрбургринг “. За положителното държание на Ceed по завоите оказват помощ и опционалните 17-инчови Michelin Pilot Sport 4 гуми.

 KIA Ceed @@@

ТЕХНОЛОГИИ

Иновациите са сърцето на новия Ceed, който ще се трансформира в най-високо софтуерния модел на KIA и един от водачите на пазара в класа. Цялата нужна информация може да се следи от 7- или 8-инчов сензорен екран. Навигационната система е създадена взаимно с TomTom и разрешава интеграция на смарт телефон с операционни системи на Android или iPhone. Предлага се и безжично зареждане на смарт телефон, а озвучаването е поверено на JBL Premium система Clari-Fi.

Системата за избор на работа на автоматизираната 7-степенна скоростна кутия дава опция за прекосяване от Normal към Sport настройки. При първите промяната на предавки е по-плавна и се реализира по-нисък разход на гориво, а при втората се усъвършенства динамичността на автомобила, кормилото става по-тежък и пряк.

Предлага се за първи път отопление на предното стъкло с съвсем невидимо интегрирани реотани. Отопление и вентилация на седалките също се включват към вариантите на новия Ceed.

 KIA Ceed @@@

СИГУРНОСТ НА ПЪТЯ

За първи път модел на KIA, продаван в Европа, е оборудван с самостоятелна система за следене на придвижването в пътната лента. Освен за придвижването и завиването системата следи движещите се начело коли и може самостоятелно да понижава, стопира и форсира по отношение на тях. Системата работи посредством външни сензори и камери и може да оперира от 0 до 130 км/ч.

Други предлагани системи за новия Ceed са образован крууз надзор, старт стоп, предизвестие за заплаха в сляпата зона на огледалата, предизвестие за заден удар при придвижване в трафик и различаване и предизвестие за заплаха при придвижване на пешеходци и други

И по този начин, новият Ceed е изцяло подготвен да пази позицията си на европейския пазар и да се бори със сериозната конкуренция за нови клиенти в компактния фамилен клас коли. Един от мощните козове на KIA не престават да бъдат седемте години гаранция (или 150 хиляди км пробег), които дават за своите коли.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР