Киа България пътува към нов крайъгълен камък след реализацията на

...
Киа България пътува към нов крайъгълен камък след реализацията на
Коментари Харесай

Kia Sportage достигна 10 000 продажби в България


Киа България пътува към нов крайъгълен камък след реализацията на 10 000 продажба от модела Sportage в България. Днес компанията даде юбилейния Kia Sportage на своя 10-хиляден клиент. Щастливият притежател е млада дама, която избра атрактивния цвят Experience green за своя Sportage 1,6T MHEV. Автомобилът е оборудван с Mild хибридна технология, ISG - Stop&Start система за екологично шофиране, 7-степенна автоматизирана трансмисия, ‘Full Digital cockpit’ интегриран 12,3 " LCD инструментален панел, ‘Drive mode select’ конфигурация на режима на шофиранe, затопляне на кормилото, затопляне на предните и задни седалки, и голям брой спомагателни улеснения. Sportage № 10 000 включва богата гама от дейни системи за сигурност и асистенция на лидера, сред които помощник за отбягване на евентуалните рискове в ‘сляпата зона’ в полезрението на лидера BCA, помощник за предизвестие за преден конфликт FCА, умна функционалност за предизвестие при ограничаване на скоростта ISLA, помощник за поддържане на лентата за придвижване LKA, помощник за шофиране по автомагистрала HDA и други

Kia Sportage реализира своя дебют през 1993г. След 7-годишен цикъл, продажбите от второ потомство възлизат на 1 223 776 броя в интернационален мащаб. Трето потомство надвишава 1 милион продажби по света единствено за 4 години от лансирането му. През 2016г. и 2017г. четвърто потомство Sportage се трансформира в световен бестселър на Kia. Убедителните продажби на модела през първите 2 месеца на 2018г., надлежно 36 632 и 32 930 броя, затвърждават позицията му на водач в гамата на южно-корейския авто-производител.
 Бестселърът Kia Sportage доближи 10 000 продажби в България - 2  
Пето потомство на международния бестселър бе показано през септември 2021г. От тогава до в този момент впечатляващият SUV жъне триумфи на интернационалните пазари, като единствено в Европа са осъществени над 230 000 продажби. Тази година един от най-забележителните коли в историята на марката чества 30-ия си рожден ден. Нещо повече, в своята 30-годишна история Sportage се радва и на редица оценки в влиятелни състезания. Само през миналата година моделът си обезпечи успеха в една от категориите на състезанието „ Световен автомобил на годината за дами ” (Women’s World Car of the Year), а през месец декември получи както наградата „ ABC Кола на годината 2023 “ в Испания, по този начин и премията „ Автомобил на годината ” в Гърция. Във връзка с юбилейната за Sportage година Kia приготвя специфична серия, която ще бъде показана на интернационалните пазари по-късно тази година.

Съществена оригиналност през 2022г. бе и премиера на Sportage Plug-in Hybrid - праволинеен електрифициран SUV модел, който съчетава продължителния пробег на електрическа двигателна сила с изключителна спестовност на гориво и типичните за марката Kia деловитост и улеснение. Разширявайки гамата от версии на пето потомство Sportage, новият plug-in хибриден вид дава опция за изминаване на 78км на електричество в условия на градско шофиране.

През 2023г. Kia ще продължи да развива и уголемява своята гама от модели с електрифицирано задвижване в сходство със своя проект за показване на 14 нови BEV автомобила в интервала до 2027г. – включително нова гама от електрически автомобили (EV) в дребния и междинния клас. Към 2030г. компанията възнамерява годишният размер на продажбите да доближи 4 млн. автомобила, 1,2 млн. от които да бъдат BEV.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР