Кейлъб Лав имаше доста добър първи сезон в Аризона.Лав беше

...
Кейлъб Лав имаше доста добър първи сезон в Аризона.Лав беше
Коментари Харесай

Калеб Лав от Аризона печели AP Pac-12 играч и новодошъл на годината в първия сезон с Wildcats

Кейлъб Лав имаше много добър първи сезон в Аризона.

Лав беше наименуван The Associated Press Pac- 12 мъжки колежански баскетболист и новопостъпил на годината във вторник от панел от членове на медиите, които отразяват конференцията. Кайл Смит от Вашингтон Стейт беше разгласен за треньор на годината.

Лав прекара първите си три сезона в Северна Каролина, като си сътвори име, като реализира огромни удари по време на мача на Tar Heels за националния шампионат през 2022 година

Искайки ново предизвикателство, Лав избра да се трансферира в Аризона, където помоли треньора Томи Лойд и екипа му да го упражняват старателно. Любовта се вписва идеално във философията на Лойд за тима преди всичко, играейки в границите на офанзивата, като в същото време се утвърждава като желан състезател на Дивите котки.

Високият 6 фута и 4 гард оказа помощ да поведе номер 6 на Аризона до финалния шампионат на Pac-12 от постоянния сезон и евентуален номер 1 в шампионата на NCAA.

Лав водеше Wildcats и беше четвъртият водещ голмайстор на Pac-12 с най-хубави в кариерата си 18,7 точки на мач. Той имаше най-хубавата пукотевица в кариерата си с 43% и оказа помощ на Аризона по доста други способи, като приблизително 4,9 битки, 3,4 асистенции и 1,9 откраднати топки на мач.

Смит даде началото на пробивния сезон във Вашингтон Стейт. Избрани да завършат 10-и в предсезонната анкета, Cougars бяха една от най-големите изненади в колежанския баскетбол.

Вашингтон Стейт опустоши серията от сезона с победа над Аризона, в това число победа със 77-71 в McKale Center. Cougars се реалокираха в топ 25 на AP за първи път от 16 години под номер 21 на 19 февруари и са номер 18, които се насочват към тазседмичния шампионат Pac-12. Вашингтон Стейт приключи постоянния сезон с 23-7 и неговите 14 победи в Pac-12 съответстват с най-вече в програмата в сезон на конференция.

ПЪРВИ ОТБОР

u-Guard — KJ Simpson, Colorado, Jr., 6-2, 189, West Hills, Calif.

Guard — Caleb Love, Arizona, Sr., 6-4, 205, St. Луис.

Гард — Джейлън Тайсън, младши, 6-7, 215, Плано, Тексас

u-Forward — Кийон Брукс, младши, Вашингтон, 6-7, 210, Форт Уейн, Индиана

Център — Оумар Бало, Аризона, старши, 7-0, 260, Куликоро, Мали.

— u-единодушен избор.

ВТОРИ ОТБОР

Охрана — Jordan Pope, Oregon St, Soph, 6-2, 165, Оукли, Калифорния.

Охрана — Boogie Ellis, USC, старши, 6-3, 190, Сан Диего.

Гард — Майлс Райс, щат Вашингтон, първокурсник, 6-3, 180, Колумбия, Южна Каролина

Нападател — Айзък Джоунс, щат Вашингтон, старши, 6-9, 245, Спанауей, Уош.

Нападател — Брандън Карлсън, Юта, старши, 7-0, 220, Саут Джордан, Юта

ИНДИВИДУАЛНИ ОТЛИЧИЯ

Играч на годината — Калеб Лав, Аризона.

Треньор на годината — Кайл Смит, щат Вашингтон.

Новак на годината — Калеб Лав, Аризона.

___

Панел за гласоподаване на All-Pac-12: Брус Паско, Arizona Daily Star; Мишел Гарднър, Република Аризона; Джон Уилнър, San Jose Mercury News; Пат Руни, BuffZone.com; Андрю Куин, Телевизия КРЕМ и КСКН; Брена Грийн, KOIN TV.

___

Получавайте вести за анкети и актуализации за топ 25 баскетбола на AP през целия сезон. Запишете се тук. AP колежански баскетбол: https://apnews.com/hub/ap-top-25-college-basketball-poll и https://apnews.com/hub/college-basketball

Източник: apnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР