УЕЛИНГТЪН, Нова Зеландия (AP) — Състезанието за плейофите на Super

...
УЕЛИНГТЪН, Нова Зеландия (AP) — Състезанието за плейофите на Super
Коментари Харесай

Статуквото за четирите водещи отбора в Super Rugby Pacific след 11 кръга

УЕЛИНГТЪН, Нова Зеландия (AP) — Състезанието за плейофите на Super Rugby Pacific се промени единствено нищожно в 11-ия кръг през уикенда, защото пейсмейкърите демонстрираха малко признаци на спиране и останалите се блъскаха, с цел да продължат.

Базираните в Уелингтън Хърикейн към момента са първи, основаните в Оукланд Блус втори, ACT Brumbies към момента трети и основаните в Хамилтън Чийфс четвърти, ред, който остава неизменен за последните няколко седмици.

Зад тях Куинсланд Редс се изкачиха до пето място с победа над защитаващия купата си Крусейдърс, Мелбърн Ребелс се върнаха на шесто място след загуба от Блус, Дънидин, Нова Зеландия- основаните Highlanders са на седмо място след победа над Moana Pasifika в първия мач по супер ръгби, изигран в Тонга, а фиджийският Drua продължи да остане в първите осем.

Перспективите на тимове отвън топ- осем плейофни зони стартират да избледняват. Moana Pasifika към този момент е на три точки зад Drua на девето място, основаните в Крайстчърч Crusaders са още една точка обратно на 10-о място, New South Wales Waratahs са цели пет точки зад Drua на 11-о място, а последното място Western Force са всички само че отвън конкуренцията.

Класирането неизбежно ще се промени през последните четири седмици от постоянния сезон, когато се срещат най-хубавите тимове. Сините и Ураганите се изправят един против различен идващия уикенд в конфликт на върха на таблицата и Чийфс към момента имат мачове против Сините и Ураганите.

В същото време външен фактор може да стартира да въздейства повече на конкуренцията за плейофите. Контузиите стартират да оказват въздействие с напредването на постоянния сезон от 15 кръга.

Като образец, Hurricanes извикаха своята четвърта определена продажница за мача против Waratah в петък, откакто трите им контрактувани проститутки бяха контузени през последните седмици. Киану Кереру-Саймс доближи задачата единствено в третия си мач по Супер Ръгби и първия си от две години.

Той направи извънреден мач при успеха на Ураганите с 41-12 над Варатах, макар че Ураганите треньорите евентуално са покривали очите си, когато е трябвало да спре, с цел да има мощно вързан гален.

Сините наподобява евентуално ще изгубят центъра на Ол Блекс Риеко Йоане за известно време, откакто той беше нокаутиран, до момента в който правеше борба при успеха на Блус с 38-11 над Бунтовниците в Мелбърн. Той към момента беше зашеметен, до момента в който му помагаха от терена.

Треньорът на сините Върн Котър сподели, че Йоан „ понесе много тежък удар. Уверявам всички, че той е добре, само че ще има защитни ограничения, когато още веднъж излезе на терена. Той няма да играе идната седмица. “

Чифс изгубиха гребеца Самипени Финау и халфа Деймиън Маккензи по време на впечатляващата си победа с 56-7 над Форс.

Финау провокира талази от двете страни на Тасман с мощния си удар. Той напусна игрището в събота с лявата си ръка в спонтанна превръзка.

„ Звучи, че всичко ще бъде наред, само че евентуално ще бъдем деликатни и ще го изключим за тази седмица “, Chiefs сподели треньорът Клейтън Макмилън.

„ Той удари много мощно и изглеждаше много гадно. Но (смятаме) това е просто добър демодиран бретон, а не изкълчване, тъй че се надявам, че казусът е подобен и не е нищо дълготрайно. “

Макензи напусна полето за оценка на пострадване на главата и не се върна. Загубата му в този късен стадий от сезона би била сериозен удар, защото статистиката демонстрира, че Chiefs играят по-слабо в негово неявяване.

Crusaders са един от тимовете, които са най-силно наранени от травми този сезон. Това продължи и в събота, когато капитанът Скот Барет, който се завърна след четириседмична пауза с травма на пръста, устоя единствено 14 минути, преди да напусне терена с явна травма в гърба при загубата им с 33-28 от Червените.

___

AP ръгби: https://apnews.com/hub/rugby

Източник: apnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР