Собствениците на НФЛ бяха заети тази седмица, одобрявайки поредица от

...
Собствениците на НФЛ бяха заети тази седмица, одобрявайки поредица от
Коментари Харесай

Защо НФЛ промени правилото за начален удар и как ще бъде приложено то?

Собствениците на НФЛ бяха заети тази седмица, одобрявайки поредност от промени в разпоредбите, които се отнасят до сигурността на играчите, преразглеждат началния удар и уголемяват потреблението на неотложно повтаряне.

Въпреки че всички промени бяха утвърдени с преобладаващо болшинство, те не идват без известно равнище на несъгласия, като доста играчи се опълчват на възбраната за потребление на „ завъртане на бедрата “ и доста въпроси за това по какъв начин разпоредбите ще бъдат наложени и въздействието, което ще окажат върху игрите.

Най-значимата смяна се върти към началния удар, който е излязъл от една от по-вълнуващите игри с разбивачи на играта като Девин Хестър, заплашващ да отвърне на удара 100 ярда за резултат до едно без съвсем никакво деяние, откакто множеството ритници не доведоха до връщане през предишния сезон.

Ето пояснение на някои от разпоредбите, които ще бъдат въведени тази есен.

КАКВО Е НОВОТО С НАЧАЛНИТЕ ОТКЛЮЧЕНИЯ?

По принцип всичко.

Собствениците се съгласиха на едногодишен експериментален интервал на радикална смяна на началните удари с нова система, заимствана значително от какво беше употребявано в пролетната лига XFL.

Промените бяха направени с вярата да лимитират високоскоростните конфликти, които направиха началните удари толкоз рискови, като в същото време подтикват повече връщания след внезапното повишаване на тъчбековете през последните години.

Стандартните ритници отново ще стартират от 35, само че всичко останало ще наподобява друго.

Играчите с покритие от 10 ритници ще се подредят при противниковите 40, с петима от всяка страна на полето.

>

Отборът за връщане ще има минимум девет блокера, подредени в „ зоната за конфигурация “ сред линията от 30 и 35 ярда, като минимум седем от тези играчи допират 35. До двама връщащи се ще бъдат позволени вътре 20.

Само ритърът и двама връщащи ще имат право да се движат, до момента в който топката не удари земята или не бъде допряна от връщащ вътре в 20.

Всеки ритник, който доближи крайната зона във въздуха, може да бъде върнат, или получаващият тим може да избере тъчбек и владеене на 30. Всеки удар, който доближи крайната зона във въздуха и излезе отвън границите или отвън крайната зона също ще докара до тъчбек на 30.

Ако топка удари ретурър или земята преди крайната зона и отиде в крайната зона, тъчбек ще бъде на 20 или ударът може да бъде върнат. Всеки ритник, получен в игралното поле, би трябвало да бъде върнат.

Ако ритник излезе отвън границите преди крайната зона или не доближи зоната за приземяване, връщащият тим получава топката на 40.

Съгласно актуалните правила, всеки тъчбек — или в случай че ретурър изиска почтено хващане в полето за игра — води до това приемащият тим да получи топката на своите 25.

ЗАЩО ДА ПРАВИМ A ПРОМЯНА?

Първата възвръщаемост ставаше остаряла след поредност от промени в разпоредбите, с цел да ги направи по-безопасни — и по-редки — през последните няколко сезона.

Миналият сезон докара до ново дъно единствено с 21,8% от всички ритници са върнати, защото и ритащите, и получаващите тимове прекомерно постоянно избират да избегнат риска от вероятно връщане. Само четири ритника бяха върнати за тъчдауни за най-ниския общ общ брой от 1993 година насам – единствено един повече, в сравнение с Джейкъби Форд имаше самичък за Raiders през 2010 година

Процентът на възвръщаемост имаше забележителен спад от 37,5% през 2022 година и е намалял от 80% през 2010 година, преди серия от промени в разпоредбите по отношение на подравняването, техниките за блокиране и тъчбека да подкопаят тези цифри. XFL имаше 97% възвращаемост при начални удари през сезон 2023 година

Промените бяха въведени, тъй като началните удари бяха най-опасните игри, като високоскоростните конфликти способстват за разтърсвания.

Надеждата е, че новото предписание ще усили броя на връщанията, без да ги прави по-опасно, защото новото връщане ще бъде по-подобно на елементарна настояща игра, в сравнение с остарялата версия.

The смяната може също по този начин да даде подтик на точкуването след втория най-слаб ефективен сезон от 2009 година насам. Точките на мач са намалели с общо шест точки от 2020 година насам, само че новото предписание за начален удар може да докара до по-добра позиция на терена и повече точки. Отборите започнаха междинното владеене след начален удар на 25,5 ярда от личната си последна зона. Това беше толкоз високо, колкото 29 през 2002 година, когато началните удари играха доста по-голяма роля.

А КАКВО съдебна експертиза КАЖЕ С УТРАНЦИТЕ ОТ САЙД?

Новите правила отстраняват опцията за изненадващи удари в профил като този, който популярно обърна прилива в Super Bowl 44, когато Ню Орлиънс открадна в допълнение владеене на топката, като възвърне удар от страна, с цел да отвори второто полувреме против Индианаполис.

Изоставащите тимове ще би трябвало да заявяват желанието си да създадат опит за удар от страна на вратата през четвъртата четвърт и те ще бъдат осъществени по същите правила, които са били в действие преди.

Изненадващият удар от страна на страната не е постоянно срещана процедура, като през целия минал сезон беше изработен единствено един опит, когато Денвър направи несполучлив опит за началния удар за сезона против Лас Вегас.

Общо имаше пет сполучливи удара в профил в първите три четвърти мачове през последните пет сезона.

ХИП-ДРОП ПОДХОДИ

Другата огромна смяна в разпоредбите беше възбраната на рисков вид подхват, наименуван „ въртящ се хълбок “.

Изпълнителният шеф на НФЛ Джеф Милър сподели, че техниката е била употребена 230 пъти предишния сезон и е довела до 15 играчи, които са пропуснали време заради травми. Сега това ще докара до наказване от 15 ярда за персонална неточност, в случай че длъжностните лица го виждат на терена или санкции през идната седмица.

Нарушение ще възникне, в случай че бранител „ хване бегача с две ръце или обвие бегача с двете ръце и се отдръпна, като се завърти и отпусне бедрата и/или долната част на тялото си, приземявайки се и захващайки крака(ите) на бегача в или под коляното. ”

Имаше 212 ненужни позвънявания за неучтивост предишния сезон в постоянния сезон и плейофите, тъй че това може да докара до доста нарастване, в случай че бранителите не лимитират държанието си.

ДРУГИ ПРОМЕНИ

Някои от другите забележителни промени включваха промени в системата за неотложно повтаряне. Отборите към този момент получават трето предизвикателство, в случай че едно от първите им две провокации е сполучливо — вместо и двете — и още няколко типа игри подлежат на преиграване. Имаше по-малко от дузина мачове в постоянния сезон и плейофите предишния сезон, когато треньор използваше и двете провокации и съумя единствено при едно.

Повторението към този момент може да дефинира дали моментът е излязъл преди приключването на часовника за играта, може да поучава длъжностни лица на терена по отношение на избрани детайли на жестоко грубо държание на подаващия и съзнателно заземяване и може да анулира погрешно оповестяване на терена, че подаващ е бил надолу или отвън границите, преди да хвърли пас.

___

AP NFL: https://apnews.com/hub/nfl

Източник: apnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР