БЕРЛИН (AP) — След откази от различни кандидати, Байерн Мюнхен

...
БЕРЛИН (AP) — След откази от различни кандидати, Байерн Мюнхен
Коментари Харесай

След много отхвърляния Байерн Мюнхен се твърди, че работи върху убеждаването на Томас Тухел да остане като треньор

БЕРЛИН (AP) — След отводи от разнообразни претенденти, Байерн Мюнхен преразглежда напускането на Томас Тухел като треньор и работи върху решение, с цел да убеди той да остане.

Тухел би трябвало да напусне в края на сезона съгласно взаимно съглашение, подписано с клуба през февруари.

Но намирането на правоприемник се оказва по-трудно от предстоящото за Байерн.

Германските медии, списание Kicker, таблоидът Bild и телевизия Sky оповестиха в сряда, че спортните шефове на клуба Макс Еберл и Кристоф Фройнд са преговаряли с Тухел за анулация на взаимното им решение от февруари.

Има няколко трудности, които би трябвало да бъдат преодолени.

Тухел беше мощно подложен на критика от мощния брокер на Байерн Ули Хьонес преди полуфиналите на Шампионска лига против Реал Мадрид и Хьонес трябваше да даде своя ход -напред.

Тухел също би трябвало да бъде уверен, че не е помолен да остане като спирка, преди треньорът на Леверкузен Шаби Алонсо или някогашният любимец на Борусия Дортмунд Юрген Клоп да бъдат уверени да се причислят през 2025 година Клоп напуща Ливърпул и желае да си вземе една година отмора.

Тухел би желал удължение на първичния си контракт, който трябваше да продължи до 2025 година

Но Sky заяви, че 50-годишният треньор е отворен към концепцията да остане. Билд разгласява фотоси в сряда, на които се вижда по какъв начин сътрудникът на Тухел Олаф Майнкинг приказва с Фройнд и ръководителя на Байерн Ян-Кристиан Дрийсен в офисите на клуба.

Играчите на Байерн също биха предпочели Тухел да остане. Съобщава се, че немските национали Томас Мюлер и Мануел Нойер са се изказали в негова изгода, до момента в който играчите на Англия Хари Кейн и Ерик Дайър биха го приветствали.

Много почитатели на Байерн също подписаха петиция, призоваваща клуба да резервира Тухел отпред.

Въпреки че Байерн ще приключи сезона без трофей за първи път от 2012 година, Тухел изведе тима до полуфиналите на Шампионската лига, където загуби от европейския тежка категория Реал Мадрид с общ резултат 4-3.

p>

Байерн дефинира Алонсо като желан претендент да поеме поста от Тухел. Но Алонсо реши да остане в Леверкузен и след това го изведе до купата в Бундеслигата. Леверкузен има рекордна серия от 50 мача без загуба във всички надпревари от началото на сезона и му предстоят финалите за Купата на Германия и Лига Европа.

Байерн беше убеден, че треньорът на Австрия Ралф Рангник ще се причисли, само че той също отхвърли метода на клуба. Бившият треньор на Байерн Юлиан Нагелсман удължи контракта си с Германия, Унай Емери избра да остане в Астън Вила, а Байерн също беше отритнат при опит да подпише някогашния треньор на Волфсбург Оливер Гласнер от клуба от Висшата лига Кристъл Палас и някогашен треньор на Испания, Реал Мадрид и Севиля Хулен Лопетеги.

Бившият треньор на Германия Ханси Флик беше свързван със завръщане, а треньорът на Манчестър Юнайтед Ерик загар Хаг беше различен претендент, само че последните спекулации допускат, че може да се случи противоположен поврат с Тухел.

___

AP футбол: https://apnews.com/hub/soccer

Източник: apnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР