Кей Травис от Великобритания е на 107 години и счита,

...
Кей Травис от Великобритания е на 107 години и счита,
Коментари Харесай

Няма да повярвате каква е тайната на дълголетието ѝ! Ето какво вкара тази баба в дневното си меню преди 15 години, днес е на 107

Кей Травис от Англия е на 107 години и смята, че дълголетието си дължи на обстоятелството, че от 92-годишната си възраст е почнала всеки ден да „ обръща по едно “ уиски. Пресметнато това значи, че тя е изпила за 15 години съвсем 5500 напитки, т.е. черният ѝ дроб е преработил сполучливо 550 литра първокласен алкохол! Като се изключи артритът, дамата е в доста положително телесно и умствено положение за възрастта си – тя населява къща, в която се е нанесла отпреди 80 години, и в всекидневието ѝ оказват помощ близки и хора от „ Социални грижи “.

Макар и доста обездвижена, госпожа Травис упражнява цялостен надзор върху типа и метода на правене на храната ѝ, като за многообразие, нерядко си поръчва риба и пържени картофи или пица – за в къщи. До междинна възраст тя е преподавала танци, по-късно стартира да се занимава интензивно с градинарство, а мозъкът си поддържа с непрекъсната игра на бридж. 107-ия си рожден ден отпразнува с формален обед в локалния пъб-клуб и следобедно чаено празненство – в къщи. И в случай че Кей Травис приписва дълголетието си на всекидневното уиски, то синът ѝ отбелязва, че, може би, повода е генетически обусловена по женска линия – майка ѝ и две лели са доживели до напреднала възраст, умряли са надлежно на: 92, 87 и 102 години! „ Генът си е ген “ – ще кажете вие, само че, без подозрение, и профилактичното пийване „ по едно дневно “ работи в посока да удължава живота ѝ!Влиза в един бар стара жена и си поръчва пет уискита. Барманът я пита: – Бабо, нещо неприятно ли се е случило?

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР