КЕВР иска отчет от столичната топлофикация, за да защити интересите

...
КЕВР иска отчет от столичната топлофикация, за да защити интересите
Коментари Харесай

КЕВР иска отчет от столичната топлофикация, за да защити интересите на клиентите

КЕВР желае доклад от столичната топлофикация, с цел да отбрани ползите на клиентите. 

" Топлофикация София “ ЕАД би трябвало да изпрати в КЕВР информация за периода, в който клиентите на топлинна сила ще получат поправена данъчна фактура с отразена ставка от 9% Данък добавена стойност върху дължимите суми за топлинна сила, оповестяват от КЕВР.

Изискани са уточнения и за метода, по който сдружението ще осведоми клиентите за разликите в дължимите суми с начислена ставка от 20% Данък добавена стойност и 9% Данък добавена стойност.

Комисията чака от „ Топлофикация София “ ЕАД изчерпателна информация за броя на клиентите, наранени от корекции на фактурите, в които е отразена годишната изравнителна сметка, както и каква е общата стойност на направените корекции.

Допълнително сдружението би трябвало да даде уточнения и по въпроса на кои фактури, на какво съображение и в кои случаи ще бъдат начислявани лихви за просрочие.

Освен поисканата информация „ Топлофикация София “ ЕАД следва да показа на регулатора пример на фактурa, в която да бъде ясно посочен методът, по който клиентите ще бъдат осведомени за разликите в дължимите суми с начислена ставка от 20% Данък добавена стойност и 9% Данък добавена стойност, съобщи Нова тв.

Цялата нужна информация би трябвало да бъде предоставена от „ Топлофикация София “ ЕАД в тридневен период, се показва в писмото на ръководителя на КЕВР до изпълнителния шеф на сдружението Александър Александров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР