Керванът със стотици мигранти от Централна Америка поднови пътя си

...
Керванът със стотици мигранти от Централна Америка поднови пътя си
Коментари Харесай

Kерванът с мигранти от Централна Америка поднови похода си към САЩ

Керванът със стотици мигранти от Централна Америка възобнови пътя си на север – през Мексико към границата със Съединени американски щати, където президентът Тръмп разпореди да бъде прекъснато даването на леговище на хора, които са минали незаконно, оповестява Ройтерс, представена от БГНЕС. Разпореждането на американския държавен глава в петък, влезе в действие в събота, и значи, че мигрантите би трябвало да отидат до избраните от управляващите контролни пунктове – в противоположен случай рискуват да им бъде отказано леговище и да бъдат депортирани.

„ Няма значение какви ограничения ще наложи държавното управление на Тръмп – ние не можем да се върнем в родните си страни. Имам затънал патрон в ръката и още един в рамото. Ако би трябвало да се върна в родината си, то по-добре да си взема и ковчег”, съобщи 30-годишният Хулио Сезар от Хондурас, който се движи дружно с кервана от хора.

Мигрантите, огромна част от които са от Хондурас, възобновиха похода си на север, откакто прекараха четири дни в Мексико сити. С кервана се движат най-вече дами, някои от които бременни, и деца. Някои о тях се чака да доближат граничния мексикански град Тихуана в понеделник. Тръмп се закани да изпрати армията по границата с Мексико, с цел да спре кервана от хора, търсещи леговище.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР