Кен Рекс Макелрой е човек с особена история. Роден е

...
Кен Рекс Макелрой е човек с особена история. Роден е
Коментари Харесай

Как един град реши да се разправи с местния бияч завинаги

Кен Рекс Макелрой е човек с особена история. Роден е през далечната 1934 година в семейство от 16 деца. Тъй като фамилията живее в страшна беднотия, Кен постоянно се мести сред Канзас и Озаркс, преди да се откри в Скидмор. Напуска учебно заведение на 15-годишна възраст и бързо стартира да се занимава с закононарушения.

Прави обири на дребно, краде добитък от фермите и също така има метод към дамите. Първите две десетилетия от живота му са цялостни с съмнения за обири на зърно, бензин, алкохол, антики, добитък и постоянно съумява да избяга от съда, въпреки и да го посещава повече от 21 пъти. В множеството случаи очевидците отхвърлят да дадат показания, тъй като са били заплашвани, преследвани и постоянно следени от Кен. Биячът се трансформира в една безспорна опасност за дребното градче и мнозина стартират да се молят да не са жертва на неговите закононарушения. Скоро и покрайнините ще пропищят от него.

През съзнателния си живот, господин Макелрой ще има повече от 10 деца от разнообразни дами. Последната брачна половинка е Трена Маклауд, която е негова партньорка на 12-годишна възраст, до момента в който самият Кен е на 35 години. Причината за тяхната връзка е принуждение, Кен я изнасилва неведнъж и въпреки родителите да не желаят да се сродяват с въпросната тъмна персона, нямат необикновен избор. Макелрой възпламенява дома им и по-късно убива кучето им. Ако му се постанова да се връща, нападателят дава обещание, че ще стартира да стреля по хора. Трена забременява на 14-годишна възраст и напуща учебно заведение в 9-и клас.

Тъй като фамилията ѝ няма доста витално пространство, дребното момиче би трябвало да живее в неговия дом при втората му брачна половинка Алис. Макелрой се развежда с Алис и се дами за Трена, с цел да може да избегне обвиняванията за обезчестяване, на които единствено Трена е очевидец. След към 16 дни от всички тези събития, малолетната майка ражда своето дете, взима към този момент някогашната брачна половинка и двете бягат назад при родителите на Трена. Историята демонстрира, че Трена и Алиса са били върнати от техния нов брачен партньор. Когато фамилията на Трена не е вкъщи, той се връща назад, убива новото куче и изгаря дома им още веднъж.

Трена споделя, че Макелрой е арестуван още веднъж през юни 1973 година за изнудване, нахлуване и обезчестяване. Арестуван е, изпратен е в ареста и по-късно пуснат под гаранция от 2500 $. Трена е малолетна и е изпратена в приемно семейство в Мисури. За малко време се надява, че най-вероятно е съумяла да избяга, само че защото има дете от своя принудител, законът разрешава да отиде на рандеву. Кен идва пред къщата на приемното семейство и стои там с часове, взирайки се в прозорците. Казва на приемното семейство, че е подготвен да замени момиче за момиче, с цел да получи детето си назад. Оказва се, че Кен прибира тяхното момиче, чийто автобусен маршрут познава и го държи като пленник.

На 27 юли 1976 година Макелрой стреля по фермер на име Роман Хенри. Хенри го кани в своята плантация и го провокира на двубой. Идеята е, че двамата ще стрелят по цели, само че Кен взема решение да стреля по домакина – два пъти. Обвинен в опит за ликвидиране, Кен отива още веднъж в съда и открива двама очевидци – ловци на еноти, които удостоверяват, че техният другар е бил с тях на лов, доста по-далече от фермата на потърпевшия. Отново освободен, бандитът продължава да вирее свободно и безнаказано, показвайки, че е над закона.

Следвайки своя сериозен образец, децата на Кен също се любуват на завещаната безредица от татко си. Един от наследниците му се пробва да открадне бонбони от магазина на Ърнест Бо Боуенкамп и неговата брачна половинка Луис. Двамата прогонили детето и му споделили повече да не се връща. То изпълнило заръката, само че изпратило татко си да се разправя.

В една от идващите вечери, Кен причаква Ърнест в глуха уличка и опира пушка във врата му. При опит да избяга, Ърнест е прострелян, само че оцелява и в болничното заведение още веднъж повдига обвиняване за нахлуване. Кен е арестуван и изправен на съд, само че апелира присъдата си и е пуснат под гаранция, до момента в който чака решението. Щастлив от този факт, мъжът се озовава с ново оръжие М1 Garand и нанизан щик на нея. Минава около локален бар и стартира да се заканва какво ще прави с ранения магазинер, когато излезе от болничното заведение.

Хората в бара не стопират да звънят на полицията, не са изключително удовлетворени от обстоятелството и вземат решение да потърсят полицията.

На 10 юли 1981 година локални поданици се обръщат персонално към полицията. Шериф Дан Естес предлага на будните жители да създадат стража, само че да не атакуват Кен. Тъй като градчето е малко, полицията на прилежащия по-голям град е подготвена да се отзове, в случай че има някаква по-жестока офанзива. Щом шерифът напуща града, доброволци се събират в бара и го пълнят по шевовете. Кен също е дошъл в Нодауей, където чака своята присъда. Тъй като делото още веднъж е забавено, а нападателят показва своята мощ и храброст, домакините към този момент са намерили решение на казуса.

Макелрой, предостатъчно почерпен, купува още 6 бири и потегля към автомобила си. Докато се пробва да възпламени, някой от групата открива огън. Два от патроните попадат в тялото на нападателя, веднъж от ловна карабина и веднъж от 22 мм пушка. Твърди се, че на мястото има близо 46 очевидеца, в това число жена му Трена Макелрой, тя е в колата, когато стартира престрелката, само че не е потърпевша. Никой не звъни на спешна помощ, Кен Макелрой издъхва пред погледа на тези, които е тормозил с години.

Този път те печелят една дълга игра на тормоз. Трена твърди, че може да разпознае килъра, само че всички останали очевидци показват, че не са могли да видят кой е стрелял, както и не са били сигурни за съдбовните изстрели. Полицията не завежда дело, защото 45 души не могат да посочат нищо, а Трена няма никакви шансове. Местният публицист Стив Бухър е сюрпризиран от мнението на жителите на дребното градче – Кен е трябвало да почине, освен това доста по-скоро.

След гибелта на Кен Макелрой, Трена се пробва да изкара пари от случилото се. Тя съди всички общини, в това число и шерифа. Иска 5 милиона $, само че вместо това получава едвам 17 600 $ от всички, защото никой не признава виновност и тя не може да потвърди. Вдовицата се мести в Мисури и умира през 2012 година

Историята на Кен Макелрой се споделя в доста вечерни стратегии, списания и даже документални филми. Въпреки сериозните си обвинявания, този човек съумява да плаши градове и да демонстрира своята полуда, само че има един необикновен проблем при цялото блъфиране. Рано или късно всички получават нужните козове и се наговарят за една злокобна игра.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР