Казват, че две глави са по-добре от една. Това може

...
Казват, че две глави са по-добре от една. Това може
Коментари Харесай

Двуглаво биволче се роди в Пакистан

Казват, че две глави са по-добре от една. Това може да е правилно и може и да не е, само че най-малкото, две глави на едно тяло наподобява са по-интересни за хората и понякога се появяват вести със фотоси на животни, родени с две глави, които за жалост скоро умират.

Но не щеш ли едно двуглаво биволче, родено във плантация в Пакистан сякаш ще оцелее за по-дълго, което мнозина считат за " знамение ", оповестява IFLScience.

Малкото има едно тяло, само че разполага с две глави като резултат от рядко заболяване, наречено " полицефалия ". Добрата вест е, че има късмет да оцелее дълго. Засега още е прекомерно едва, с цел да стои устойчиво, за него се поставят грижи и се храни с биберон, с цел да укрепне.

Терминът полицефалия произлиза от гръцкия корен " поли ", което значи " доста " и " кефале ", което значи " глава ". Двуглавите животни са форма на същия развой като при сиамските близнаци от еднояйчни ембриони близнаци.

Има доста случаи на многоглави животни в митологията. В хералдиката да вземем за пример, постоянно срещан знак е двуглавият орел, въпреки такова животно в никакъв случай да не съществувало.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР