Казусът с некачественото строителство по пътищата и липсващия асфалт в

...
Казусът с некачественото строителство по пътищата и липсващия асфалт в
Коментари Харесай

Гешев прояви интерес към липсващия асфалт по пътищата, иска информация от двама министри

Казусът с некачественото строителство по пътищата и изчезналия асфалт в някои магистрални сектори притегли вниманието на основния прокурор Иван Гешев. Той е изпратил писма до служебния районен министър Иван Шишков, както и до министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, с които желае наличната информация по въпроса.

През последната седмица стана ясно, че. От планувани 20 см пътна настилка са изпълнени едвам 14 см. По правата на автомагистрала " Хемус " от София до Яна са открити единствено 18 см и 21 см настилка от заложени по план 28 см асфалт. За нередностите алармира самия районен министър.

" Наличната в Министерство на вътрешните работи и Министерството на районното развиване и благоустройството информация следва да бъде предоставена в най-кратък период. Тя е от основна значимост и е определяща, с цел да може прокуратурата да стартира инспекции, за формиране на досъдебни производства и осъществяване на ефикасни следствия ", написа Гешев в писмата си до Шишков и Демерджиев.

От своя страна, Демерджиев разгласи по-рано, че се чакат " изненади " по отношение на разследваните за корупция политици. По думите му, част от инспекциите на Министерство на вътрешните работи ще бъдат докладвани на българската прокуратура, а други и на европейската, защото е открита корист с евросредствата, както и " проблеми, които установяваме по пътищата ".

За строителни нередности в Северната скоростна дъга се знае още от 2018 година През август същата година рейс с екскурзианти се обърна край Своге, 20 души починаха, а десетки други бяха ранени. По време на следствието на случая се породиха подозрения, че при ремонтирането на пътя не е употребен първокласен асфалт, а пътната права не е в положително положение, макар ремонт за съвсем 23 млн. евро.

За самото строителство на 17-километровия скоростен път бяха изразходени 220 млн. лева Според Шишков, проблемите в строителството на сектора стартират още преди 8-10 години. По това време министър на районното развиване е Лиляна Павлова от ГЕРБ, а министър председател на страната е Бойко Борисов.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР