Казусът с машините продължава. Шефът на Сиела Норма Веселин Тодоров

...
Казусът с машините продължава. Шефът на Сиела Норма Веселин Тодоров
Коментари Харесай

МВР вика на разпит Веселин Тодоров от Сиела Норма

Казусът с машините продължава. Шефът на " Сиела Норма " Веселин Тодоров беше извикан в Министерство на вътрешните работи при служебния министър Бойко Рашков. Той е изискал информация за това какво е положението на аварийните машини за изборите, заяви Българска национална телевизия.

По-рано стана ясно, че вътрешният министър Бойко Рашков е разпоредил незабавна инспекция, която да обясни в елементи въпроса с новопоявилите се машини на " Сиела Норма ".
 
Срокът на инспекцията е краят на днешния ден. След приключването ѝ обществото ще бъде известено за резултатите, прецизират от Министерство на вътрешните работи.

Тодоров отхвърли да има нови импортирани 199 машини и назова новината подправена. Той изясни, че това са тези 150 машини открити в склад на летището отпреди два дни, плюс още техни машини.

Според него няма разнопосочност в информацията и постоянно е казвал, че поддържат аварийни машини съразмерно по отношение на броя а изборните машини. При 12 000, трябват 400. Това е процедура на положителните компании.

По мотив изказванията, че развалени машини ще се подменят в изборния ден, Тодоров ги дефинира като нечиста сделка. Каза, че това ще става единствено преди изборите или след първия тур, в случай че дефектират машини.

Снощи в ЦИК е получено ново писмо от компанията " Сиела Норма " точно за тези машини, а от ЦИК са алармирали ДАНС и Министерство на вътрешните работи.

Днес представителят на комисията Цветозар Томов съобщи пред БНР, че Централната изборна комисия не е дала и няма да даде позволение спомагателни машини за гласоподаване, доставени отвън публичните поръчки, да се употребяват на изборите в неделя, даже под формата на аварийни елементи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР