Казанлък. В срок се изпълняват строителните дейности на изграждащия се

Казанлък. В срок се изпълняват строителните дейности на изграждащия се ...

В срок се изпълняват строителните дейности на изграждащия се по пътя за село Овощник Спа – комплекс.

Казанлък. В срок се изпълняват строителните дейности на изграждащия се по пътя за село Овощник Спа – комплекс, стана ясно по време на посещение на кмета Галина Стоянова на строителната площадка на обекта.Това предаде кореспондент на Радио „Фокус”. Целта на посещението бе общинското ръководство да де запознае с етапа, на който се намират строителните дейности в обекта.Комплексът предвижда добре развита балнеология и спа – център. Очаква се той да бъде пуснат в експлоатация в началото на 2021 година. Инвеститорите поясняват, че това е много голям комплекс, на който фундамента и всяка останала плоча е от порядъка на 9 хиляди метра разгъната застроена площ.
Новият спа – комплекс ще бъде разположен на мястото на някогашния профилакториум, от северната страна на съществуващия „Аквапарк” по пътя за село Овощник. Площадката на комплекса е 41,5 дка, хотелската сграда ще бъде разположена в северната част, като основният подход ще бъде от страна на съществуващото летище, като ще бъде изграден нов път. Под хотела, от южната страна ще бъде създадена богата паркова среда, като ще бъдат запазени в голяма степен и съществуващите дървесни видове. Източно от хотелската база ще бъдат изградени четири външни басейна, с различна температура, сред които детски, атракционен и басейн с възможност за използване през зимата, както и различни атракционни към тях. Източно от басейните са предвидени спортни игрища с бани и тоалетни. Югоизточно ще бъде разположена още една сграда – външен ресторант, който ще може да се ползва и от външни посетители, и от гостите на комплекса.Специфично за комплекса е, че стаите ще бъдат с габарити по – големи от стандартните, за да има условия за възстановяване на туристите. Ще бъдат изградени 260 стаи – единични, двойни, луксозни, като всяка една от тях няма да бъде по – малка от 45 квадрата. Общият капацитет на бъдещия хотел ще бъде до 700 души. Предвидени са 266 паркоместа, като 30 от тях са за електроавтомобили, за които ще бъдат осигурени зарядни станции и на външния паркинг, и в подземния гараж на сградата, чийто капацитет е 68 паркоместа. Комплексът ще разполага със 7 конферентни зали, голям основен ресторант в хотелската сграда, балнеология и спа – център със сериозната площ от 1500 кв. метра. Сградата ще бъде климатизирана, като освен това ще има вентилационна система за пресен въздух в хотелските стаи. Хотелът ще бъде петзвезден. „ Почти няма такава сграда в Европа”, твърди проектантът на сградата арх. Георги Цикалов. Предвижда се в този комплекс да работят близо 250 души, като някои от тях близо 50 души или семейства ще бъдат подсигурени да живеят в комплекса. Идеята е от цяла България да бъдат привлечени добрите специалисти в този бранш.
Инвеститорите поясниха, че самият обект може би ще възлезе на около 50 милиона лева, които ще бъдат осигурени с кредит.
Към момента се водят преговори за туристи от Швеция и Швейцария, които да бъдат и първите посетители на комплекса. Вече има и направени заявки. „Благодарение на разбирането от страна на Община Казанлък, ние ще успеем да спазим сроковете, тъй като имаме разбиране от тяхна страна във всяко едно отношение”, категорични са инвеститорите.
Славяна ГАЙДАРОВА

Източник: focus-news.net