Казанлък. В срок се изпълняват строителните дейности на изграждащия се

...
Казанлък. В срок се изпълняват строителните дейности на изграждащия се
Коментари Харесай

В срок се изпълняват строителните дейности на изграждащия се по пътя за село Овощник Спа – комплекс

Казанлък. В период се извършват строителните действия на изграждащия се по пътя за село Овощник Спа – комплекс, стана ясно по време на посещаване на кмета Галина Стоянова на строителната площадка на обекта.Това съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . Целта на визитата бе общинското управление да де запознае с стадия, на който се намират строителните действия в обекта.Комплексът планува добре развита балнеология и спа – център. Очаква се той да бъде пуснат в употреба при започване на 2021 година. Инвеститорите разясняват, че това е доста огромен комплекс, на който фундамента и всяка останала плоча е от порядъка на 9 хиляди метра разгъната застроена повърхност.
Новият спа – комплекс ще бъде ситуиран на мястото на тогавашния профилакториум, от северната страна на съществуващия „ Аквапарк ” по пътя за село Овощник. Площадката на комплекса е 41,5 дка, хотелската постройка ще бъде ситуирана в северната част, като главният метод ще бъде от страна на съществуващото летище, като ще бъде построен нов път. Под хотела, от южната страна ще бъде основана богата паркова среда, като ще бъдат непокътнати в огромна степен и съществуващите дървесни типове. Източно от хотелската база ще бъдат построени четири външни басейна, с друга температура, измежду които детски, атракционен и басейн с опция за потребление през зимата, както и разнообразни атракционни към тях. Източно от басейните са планувани спортни стадиони с бани и тоалетни. Югоизточно ще бъде ситуирана още една постройка – външен ресторант, който ще може да се употребява и от външни гости, и от гостите на комплекса.Специфично за комплекса е, че стаите ще бъдат с габарити по – огромни от общоприетите, с цел да има условия за възобновяване на туристите. Ще бъдат построени 260 стаи – единични, двойни, първокласни, като всяка една от тях няма да бъде по – дребна от 45 квадрата. Общият потенциал на бъдещия хотел ще бъде до 700 души. Предвидени са 266 паркоместа, като 30 от тях са за електроавтомобили, за които ще бъдат обезпечени зарядни станции и на външния паркинг, и в подземния гараж на постройката, чийто потенциал е 68 паркоместа. Комплексът ще разполага със 7 конферентни зали, огромен главен ресторант в хотелската постройка, балнеология и спа – център със сериозната повърхност от 1500 кв. метра. Сградата ще бъде климатизирана, като също така ще има вентилационна система за свеж въздух в хотелските стаи. Хотелът ще бъде петзвезден. „ Почти няма такава постройка в Европа ”, твърди проектантът на постройката арх. Георги Цикалов. Предвижда се в този комплекс да работят близо 250 души, като някои от тях близо 50 души или фамилии ще бъдат подсигурени да живеят в комплекса. Идеята е от цяла България да бъдат привлечени положителните експерти в този отрасъл.
Инвеститорите разясниха, че самият обект може би ще възлезе на към 50 милиона лв., които ще бъдат обезпечени с заем.
Към момента се водят договаряния за туристи от Швеция и Швейцария, които да бъдат и първите гости на комплекса. Вече има и направени поръчки. „ Благодарение на разбирането от страна на Община Казанлък, ние ще успеем да спазим периодите, защото имаме схващане от тяхна страна във всяко едно отношение ”, безапелационни са вложителите.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР