Казанлък. С велопоход Казанлък – Долината на розите и тракийските

...
Казанлък. С велопоход Казанлък – Долината на розите и тракийските
Коментари Харесай

Стара Загора: С велопоход „Казанлък – Долината на розите и тракийските царе“ бе открита лятната занималня за децата от Крън

Казанлък. С велопоход „ Казанлък – Долината на розите и тракийските царе “ бе сложено началото на Лятната занималня за децата от град Крън, община Казанлък, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “. Инициативата бе извършена под патронажа на регионалния шеф на Стара Загора Гергана Микова, взаимно с присъединяване на деца от Стара Загора, НЧ „ Цвятко Радойнов “ – Крън и НЧ „ Димитър Данаилов “ – Чирпан, със съдействието на старозагорската фондация „ Етносвят България “, Регионална библиотека „ Захари Княжески “ – Стара Загора и историческите музеи в Казанлък и Чирпан. Партньори в осъществяване на събитието бяха и Пътна полиция – Казанлък и Дирекция " Обществено здраве " към Районна здравна ревизия - Стара Загора. Специален посетител на велопохода бе колоездачът Васил Радомиров.
В рамките на велопохода бяха посетени културно–историческите забележителности в Долината на розите и тракийските царе по маршрут Крън - Казанлък и назад. Идеята на уредниците е велопоходът да се трансформира в обичайно събитие при започване на лятото за децата от трите града, като хазаин тази година е читалището в Крън, а през 2018 година ще бъде читалището в Чирпан.
В летните месеци в Лятната академия за децата от Крън ще се организират разнообразни занимания, които ще съчетават спорт, просвета, отдих, развлекателни игри, креативен работилници. Част от самодейностите също ще бъдат и лятна читалня и лятно кино.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР