Казанлък. Изложба Магията на танца“ на Инко Бурглов бе открита

...
Казанлък. Изложба Магията на танца“ на Инко Бурглов бе открита
Коментари Харесай

Стара Загора: Изложба „Магията на танца“ на Инко Бурглов бе открита в Музея на фотографията в Казанлък

Казанлък. Изложба „ Магията на танца “ на Инко Бурглов бе открита в Музея на фотографията в Казанлък, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “. На откриването участва създателят на 24-те фрагмента, които отразяват изкуството на танца. Идеята на изложбата, се заражда след работата на фотографа с разнообразни танцови обединения. Включени са снимки на балерините Алекс Драгова, Деница Бяндова, Василена Шопова, „ Салса денс клуб Марипоса ” – Пловдив, девойките и момчетата от „ Денс клуб Галаксико ” – Димитровград, танцовата двойка Ани Димитрова и Стефан Нанчев от Стара Загора.
„ Магията на танца ” е единствено началото на този план. Неговото продължение се чака през идната година, когато в фрагменти ще бъдат уловени мигове от осъществяванията на световноизвестни танцьори.
Инко Бургелов е роден през 1951 година в Димитровград. Има десетки участия в състезания, спечелил е над 30 влиятелни награди, подредил е редица независими изложения. През 2015 година се състезава с над 1000 участници в конкурс на National Geographic Channel. Той е един от шестимата финалисти, които са определени от международния ефирен канал да бъде откривател. Инко Бургелов води екип на предаването на язовир „ Жребчево ”, където малкия екран заснима неповторими фрагменти от това кътче от България.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР