Казанлък. Днес от 17.30 часа в залите на Исторически музей

...
Казанлък. Днес от 17.30 часа в залите на Исторически музей
Коментари Харесай

Сензационни археологически и исторически открития в Казанлък в новата книга на проф. Николай Овчаров

Казанлък. Днес от 17.30 часа в залите на Исторически музей „ Искра ” в Казанлък се показва най-новата книга на проф. Николай Овчаров „ Господарите на Крън и техните съкровища. Средновековната история на Казанлък ”, заяви за Агенция " Фокус " проф. Овчаров. В книгата се разкриват безусловно непознати страници от предишното на „ Града на розите ”.

Книгата ще бъде показана от едни от най-видните български историци – историкът проф. Пламен Павлов и археологът проф. Хитко Вачев.

Книгата се издава с финансовата и моралната поддръжка на Община Казанлък, защото е част от световната стратегия за развиване на културно-историческия туризъм в региона

- На територията на днешния град е открит замъка на деспотите на огромния феодален български център Крън

- Представя се иззетото от иманяри златно богатство от украшения на последната принцеса на Крън

- Край фамозната Казанлъшка гробница е разпознат мавзолея на най-видния османски военачалник от ХІV в. Лала Шахин – индивидът, превзел цяла Южна България, само че спрян от армията на цар Иван Шишман на подстъпите на София!

- Средновековните монументи на Казанлък стават новият шлагер на културния туризъм в града дружно с „ Долината на тракийските царе ” и паметника на връх „ Бузлуджа ”
.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР