Казан. При стрелба в училище No 175 в руския град

...
Казан. При стрелба в училище No 175 в руския град
Коментари Харесай

ТАСС: Осем души са загинали при стрелба в училище в руския град Казан

Казан. При пукотевица в учебно заведение No 175 в съветския град Казан, столица на Автономна република Татарстан, са починали осем души, а 20 са ранени, оповестява пресслужбата на президента на Татарстан. По последна информация нападателите са били двама, единият е арестуван, другият е премахнат, предавa TACC . По-рано бе обявено за 11 починали.

Според източник от правоохранителните органи арестуваният е 17-годишен младеж. Вторият нападател, който е приключи същото учебно заведение преди четири години, е бил премахнат в хода на полицейската интервенция.

Източник в Министерството на образованието заяви, че единият от стрелците е минал с оръжие през основния вход на постройката и незабавно е разкрил огън. Според свидетел по време на нападението първо е чут гърмеж, след което е почнала пукотевица. Няколко деца са скочили през прозорците на учебното заведение.

Президентът на Татарстан Рустам Минниханов удостовери гибелта на седем деца. По думите му са ранени 12 деца и четирима възрастни.

Републиканският център за медицина при бедствия заяви, че след стрелбата 12 деца и един възрастен са откарани в лечебни заведения.

Според последни данни седем от децата се намират в реанимация и са в тежко положение.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР