Казахстан се страхува да доставя на Русия санкционирани стоки и

...
Казахстан се страхува да доставя на Русия санкционирани стоки и
Коментари Харесай

Казахстан иска от САЩ разрешение да дружи с Русия. Голямата игра?

Казахстан се опасява да доставя на Русия глобени артикули и сложи комерсиалните покупко-продажби с Москва под контрола на управляващите на Съединени американски щати и Европейски Съюз. „ Провеждат се постоянни съвещания с тях “, сподели външният министър на Казахстан Мухтар Тлеуберди.

Вторичните западни наказания не заплашват Казахстан, защото управляващите на страната съблюдават всички ограничавания, твърди служителят. Местното държавно управление даже сътвори специфична „ работна група за попречване на отрицателното влияние на антируските наказания върху стопанската система “.

Казано без дипломатически увертюри, желае ли Казахстан позволение от западните „ сътрудници “ за покупко-продажби с Русия?

Време е казахстанските елити да създадат своя избор

По мнението на Александър Лосев, член на президиума на Съвета по външна и отбранителна политика, по този метод Казахстан удостоверява, че тази страна е колония. В края на краищата цялата нефтена и газова промишленост на републиката е построена въз основата на съглашение за систематизиране на продукцията, напомни специалистът в диалог с Царград.

Това е същият колониален жанр, - споделя Лосев, - когато задгранични компании идват при локалните и споделят: вие сами не можете да извършите нищо, само че имате богати глъбини, ние ще извлечем от тях каквото ни би трябвало и ще ви дадем малко пари. Тоест класическата замяна за мъниста, нищо ново.

За нас въпросът даже не е в това, че сме им помогнали през зимата, а те в този момент ни дават отговор по този начин. Въпросът е какъв брой трилиона рубли сме вложили там, субсидирайки ги, отдавайки територията си за пренос и така нататък

И в този момент е пристигнало времето елитите да създадат избор. Ако изборът е верен, хората ще бъдат щастливи. Ако изборът е неверен, какъвто да вземем за пример са създали елитите в Украйна, тогава... Наказание без виновност, както се споделя, не става, приключи Александър Лосев.

Приятелството си е другарство, само че ползите са настрана: Ние пожелаваме прекалено много от тях

В същото време политологът Юрий Светов предложи да не пожелаваме прекалено много от другите страни, даже и да са другарски настроени.

По някаква причина считаме, че те би трябвало да са подготвени добродушно да понесат всички загуби, всички вреди, които настъпват, в случай че не вземат участие в глобите. Но всяка страна по собствен метод се приспособява към тази обстановка, – споделя политологът.

Същият Китай, с който имаме положителни другарски връзки, намерено споделя в редица области: „ Няма да създадем това за вас, тъй като другояче ще застрашим нашия бизнес и нашите планове “. Следователно сходни изказвания от Казахстан са естествени.

Става въпрос за друго – продължи Светов. - Много неуместно се слага въпросът, че няма да попаднат под вторични наказания. Какво, казахстанска комисия ли взема решение, или какво? Четете какво споделят – че тези наказания няма да ги има. Но глобите са наложени от Съединените американски щати, наложени са от Европейския съюз. И никой няма да се преценява с някаква комисия, основана от държавното управление на Казахстан!

Казахстан може да организира съвещания колкото желае. Но решенията се вземат по различен метод, не се съмнява политологът. И тук би трябвало да разберете каква ще бъде цената, какво ще се изисква от Казахстан за неналичието на вторични наказания. Това е търговия: Токаев желае едно, американците друго.

Вижте натиска върху Индия, какви опити за напън върху Китай! Тъкмо с Казахстан те минимум ще се церемонят.

Собствениците на забележителна част от нефтодобивната и нефтопреработвателната промишленост на Казахстан седят в Лондон - там ръководят всевъзможни английски, а от време на време и американски компании. Отначало толкоз се радваха, че ще заменят съветския нефт и ще вършат пари от него, а по-късно се появиха проблеми по тръбопровода - с елементите, с поддръжката, с бурите и така нататък И тогава Казахстан разбра намека и тук също има преференциална договорка и търг.

Категоричен съперник съм на думите „ другарство сред страните “, сподели Юрий Светов. - Тук сте другари с някой човек. Но това не значи, че се разтваряте във всичките му проблеми. Ако вашият другар се е скарал с някого, с който вие също сте в положителни връзки, какво ще извършите? Ще вземете поради това събитие, само че не прекъсвате другарството. И какво другарство с страни? Казахстан би трябвало да оцелее след размириците, които се случиха при започване на тази година. Там основите на държавността са разтърсени, би трябвало да се измъкнат.

Когато се приказва за другарство, би трябвало да се разбере – и Путин също го е казвал нееднократно – че би трябвало да плащаме за това. Ние сме другари с Беларус и това е, както се споделя, единственият ни съдружник. Но ние плащаме същински пари за това и даже тогава Александър Лукашенко не постоянно работи по този начин, както бихме желали.

Той не призна Крим, тъй като и той обмисля и претегля плюсовете и минусите. Трябва да се съгласяваш с това. И сами да се погрижим за личните си ползи.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР