Казахската страна разглежда инициативата за тристранния газов съюз между Казахстан,

...
Казахската страна разглежда инициативата за тристранния газов съюз между Казахстан,
Коментари Харесай

Русия предложи газов съюз на две страни от региона, засега отговор няма

Казахската страна преглежда самодейността за " тристранния газов съюз " сред Казахстан, Русия и Узбекистан като комерсиално предложение, и в него не е належащо да се търсят политически нюанси. Това сподели през днешния ден заместник-министърът на външните работи на републиката Алмас Айдаров, представен от ТАСС.

Посоченото предложение за пръв път беше огласено в края на ноември, от съветския вицепремиер Александър Новак и от президента на Казахстан. Засега няма на практика стъпки по въпроса, главно поради подозрения за политически нюанс на въпроса, което се отхвърля от съветската страна.

По думите на Айдаров, " това е единствено устно предложение от съветска страна. Все още не сме го получили завършено публично. Вероятно думата " съюз " нервира всички. Ние не виждаме в това вероятно икономическо образувание основаване на някакъв наднационален орган или интеграционна институция.

Разглеждаме това като комерсиално предложение за интегране на газови пазари за доставки на газ ", показва казахстанския зам.-министър.

Той разяснява, че казахстанската страна ще изхожда от икономическата целенасоченост на даденото предложение, тъй че то да е в полза на страната му. " Не би трябвало да се търси какъвто и да било политически подтекст в това предложение ", акцентира Айдаров.
 Китай изпревари Япония и стана най-големият в света вносител на полутечен газ
Коя страна изпревари Япония и стана най-големият в света вносител на полутечен газ

Откъде са доставките на LNG
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР