"Казах още в началото нито аз, нито колегите ми са

...
"Казах още в началото нито аз, нито колегите ми са
Коментари Харесай

Северин отрича изнасилване, но имало категорични доказателства

"Казах още първоначално нито аз, нито сътрудниците ми са изключили, която и да е от версиите за убийството в Русе ", това съобщи основният прокурор Сотир Цацаров в изявление за "Здравей, България " по NOVA.

По думите му обаче с оглед своята свирепост и грубост, закононарушението надвишава поръчково нахлуване.

Радев с коментар за убийството на журналистката

"Това, по което се работи сега е обвързвано с версията за непринудено нахлуване ", посочи Цацаров и добави, че следва разпит на обвинения за убийството Северин Красимиров щом дойде у нас.

Относно спекулациите, че Северин е комфортният палач, Цацаров разяснява:

"На по-ранен стадий бе задействан умишлен или непредумишлен сюжет, който целеше да покаже, че България убива публицисти поради проверяващата им активност. Победи истината, само че този сюжет ще се повтаря и има своите поилитически измерения. Политически рейтинг не се прави върху трупове ".

Според основния прокурор хората имат своето съображение да се съмняват в правоохранителните органи, само че в този случай сътрудниците му са свършили работата си добре.

"Бързото откриване е резултат на професионална работа и на положително стичане на събитията ", съобщи Цацаров.

Пред немските управляващи Северин е удостоверил за използването на опиати.

"Става дума за жестоко, брутално нахлуване под въздействието на опиати и алкохол, чиято цел е била полово посягане ", сподели основният прокурор.

По думите му, закононарушението не е планувано и е непринудено поради това, че е осъществено измежду бял ден, на публично място. Контактът сред жертвата и килъра е бил безусловно инцидентен и в деня на убийството. Няма доказателства двамата да са се познавали преди този момент, или Виктория да е била следена.

На разпитите в Германия Северин Красимиров отхвърля да приказва за половото посягане, само че доказателствата са безапелационни, изясни Цацаров.

Северин отхвърля да е изнасилвал Виктория, връщат ни го до 10 дни

Главният прокурор добави, че не са изключили нито една версия до момента и е допустимо - в случай че има доказателства за това - Северин да не е работил самичък, а със съизвършител.

21-годишният Северин Красимиров, обвиненият за убийството на журналистката Виктория Маринова, ще бъде доведен в България в сряда вечерта. Това ще стане с полет от Франкфурт.

Тялото на 30-годишната журналистка Виктория Маринова беше открито в събота (7 октомври) следобяд в шубраци край Дунав след подаден сигнал от жител.

Четете още:

Северин отхвърля да е изнасилил Виктория, връщат ни го до 10 дни

Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР