Кайо Джулио Чезаре Мусолини, правнук на италианския диктатор Бенито Мусолини,

...
Кайо Джулио Чезаре Мусолини, правнук на италианския диктатор Бенито Мусолини,
Коментари Харесай

Новите евродепутати на Италия - без Мусолини, но Берлускони печели място

Кайо Джулио Чезаре Мусолини, правнук на италианския деспот Бенито Мусолини, не съумя в опита си да бъде определен за народен представител в Европейския парламент, съобщи ДПА.

Петдесет и една годишният Мусолини се яви на изборите в листата на крайнодясната партия " Италиански братя ", която завоюва 6.5 % от националния избор на евроизборите. Той получава 21 400 преференциални гласа в изборния регион " Южна Италия ", които обаче не му стигнаха за място, сподели пред ДПА представител на претендента.

Друг представител на рода Мусолини, правнучката на Бенито Алесандра, също не съумя да влезе в Европарламента. Тя беше европейски народен представител в досегашния състав на институцията от " Форца Италия ", партията на някогашния министър председател Силвио Берлускони.

Самият Берлускони беше измежду сполучливите претенденти. Често забъркващият се в кавги 82-годишен политик даде обещание да употребява мястото си в Европарламента, с цел да упорства за по-голяма европейска икономическа интеграция като контраст на увеличаващата се геополитическа опасност от Китай, отбелязва ДПА.

Досегашният ръководител на Европарламента Антонио Таяни, също от " Форца Италия ", се чака да се завърне в Брюксел, откакто завоюва 50 хиляди преференциални гласа в изборен регион " Централна Италия ".

Пиетро Бартоло, доктор, който лекува мигрантите на остров Лампедуза, беше определен от листата на левоцентристката Демократическа партия дружно с някогашния прокурор от отдел " Антимафия " Франко Роберти и някогашния министър Карло Календа.

Най-много гласове получи италианският вицепремиер Матео Салвини, който беше водещият претендент на крайнодясната си партия " Лига " във всичките пет изборни региона на Италия. Той завоюва общо 2.2 милиона преференциални гласа, а самата " Лига " събра невижданите 34 % от гласовете на национално ниво, само че Салвини не се чака да размени настоящия си пост с място в Европарламента.

Анализ на данните от вота в Италия обаче демонстрира, че партията на Салвини реализира пробив поради преобладаващата си роля главно в дребните градове, само че не и в огромни, като Рим, Милано, Торино или Генуа, където остана на второ място след Демократическата партия. В огромните южни градове, като Неапол и Палермо, пък завоюва съдружният сътрудник на " Лига " - Движение " Пет звезди ", показва " Ройтерс ". Най-големите градове, извоювани от партията на Салвини, бяха Венеция, Верона и Падуа. Но нито един от тях не е с население, превишаващо 300 хиляди души. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (555)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР