Kaufland България получи сертификат за спестени 216 тона въглеродни емисии

...
Kaufland България получи сертификат за спестени 216 тона въглеродни емисии
Коментари Харесай

Чрез устойчиви палети в логистиката Kaufland България е спестила 216 тона CO2 емисии и над 17 тона отпадъци през 2021 г.


Kaufland България получи документ за спестени 216 тона въглеродни излъчвания през 2021 година, което се равнява на над 4900 хиляди курса на един камион към Земята, вследствие на потреблението на многократни палети в логистичната активност на веригата. Устойчивите платформи се дават на Kaufland от компанията Commonwealth Handling Equipment Pool (CHEP), част от Brambles group. CHEP ръководи световна система за продан на съоръжение, като предоставеният на Kaufland документ е за постигнатото от веригата през предходната година.

Документът удостоверява уговорката на Kaufland България за опазването на околната среда и насърчаването на “зелената” логистика посредством използване на устойчиви модели за работа. Според документа с потреблението на палетите за многократна приложимост през 2021 година с изключение на въглеродни излъчвания, комерсиалната верига съумява да спести също над 17 тона боклуци и да избави от изсичане над 180 дървета.

Kaufland България употребява сините палети на CHEP към този момент над 10 години. Благодарение на това, че се използват неведнъж, тяхното прилагане способства за понижаване на излъчванията и опазването на естествените запаси.

„ В Kaufland България подхващаме всеобхватни ограничения във всеки аспект от активността ни за реализиране на климатична индиферентност най-късно до 2025 година. Радваме се, че в лицето на CHEP България имаме правилен сътрудник, който също поддържа и следва политика на резистентност, тъй че дружно да способстваме за околната среда. “, сподели Гергана Димитрова, управител „ Корпоративни връзки “ в компанията.

" През последните години става все по-ясно, че ръководството на отпадъците, излъчванията и потреблението на дървесина имат значими последствия за секторите на търговията на дребно и бързооборотните артикули. Kaufland е една от фирмите, които интензивно вземат участие в постигането на екологична успеваемост, и сме горди да сме техен сътрудник в основаването на кръгова екосистема, започвайки от веригата им на доставки. ", споделя Габриел Иван, общоприет управител на CHEP за България и Румъния.

Борбата с изменението на климата е измежду централните тематики в политиката за стабилно развиване на Kaufland. Стратегията на компанията следва метода да заобикаля, понижава и компенсира излъчванията освен в обектите на компанията, само че и тези във веригата на доставка.

Като част от дейностите на веригата в посока „ зелена “ логистика компанията прави доставките до своите хипермаркети с камиони, задвижвани с природен газ (CNG). С такива сега се правят над 90% от доставките в Kaufland в България. Друга мярка е потреблението на така наречен EPS (Euro Pool System) каси за доставка на плодове и зеленчуци. Те са сгъваеми, 100% рециклируеми и за многократна приложимост. Kaufland ги употребява от 2019 година и посредством тях компанията икономисва противоположни транспортни курсове, което води и до ограничение на въглеродни излъчвания.

От предходната година веригата вкара и сгъваеми железни палети, създадени особено за потребностите на веригата. Иновативните уреди са ергономични и улесняват работата на чиновниците в логистиката и в хипермаркетите на Kaufland. В същото време те са с над 10-годишен витален цикъл, за укрепването на товарите върху тях се употребява доста по-малко фолио поради постоянните им железни страни, а структурата им разрешава всеки камион да бъде оптимално претрупан до цялостния си потенциал, което води до по-малко противоположни транспортни курсове и по-малко въглеродни излъчвания.

Вижте повече на

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР