Католическата църква е разтърсена: почти по едно и също време

...
Католическата църква е разтърсена: почти по едно и също време
Коментари Харесай

Монахини се връщат бременни от мисионерски пътешествия

Католическата черква е разтърсена: съвсем едновременно станаха известни два случая с бременни монахини. И двете са били дейни в сицилианските ордени, и двете са от Африка - и явно и двете са се върнали в родината си на мисионерски пътешествия, където са забременели.

Според организация ANSA едната жена е в преклонна възраст, идва от Мадагаскар, грижила се е за остарели хора в Италия и е от един месец бременна.

Втората жена е на 34 години и е била преглеждана в болница поради мощни коремни болки. Там е открито, че тя е бременна. След това тя е изведена от своя манастир в региона на Неброди и пратена в Палермо.

С кого са забременявали двете монахини, не се знае, разяснява Bild.de.

" Вероятно и двете за забременели в родините си, където са имали секс ", разяснява неназован източник от Рим, цитира от The Sun.

Новината провокира същинско удивление, евентуално и двете дами ще би трябвало да сложат завършек на монашеския си живот.

" Започна следствие. И двете дами са нарушили закона на целомъдрието, добруването на децата им се оказва обаче главен приоритет. "

Папа Франциск призна за половата корист с монахини в католическата черква. " Истина е, проблем е ", разяснява той.

Винаги има известия за монахини, които чакат деца. Не всички обаче забременяват след непринуден секс.

През февруари " Donne Chiesa Mondo " (месечната плитурка за дами към ватиканския вестник L`Osservatore Romano - бел.ред.) рапортува нашироко за половото принуждение от страна на духовниците. Родиха се и няколко деца от тези " връзки ". В някои случаи религиозните монахини са били принуждавани да вършат аборти. Тогава още папа Франциск призна, че слуховете се оправдали: „ Истина е, проблем е. Знам, че свещеници и епископи направиха това “.

Злоупотребата визира някои култури или религиозни общности повече от други: „ Това не е нещо, което всеки прави “. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР