Като цяло, не е лоша идея по един представител на

...
Като цяло, не е лоша идея по един представител на
Коментари Харесай

Социолог: Нинова решава партийния си проблем с председателския пост на парламента

Като цяло, не е неприятна концепция по един представител на четирите партии в бъдещата коалиция да е ръководител на Народното събрание за по една година, на ротационен принцип, разяснява социологът Кольо Колев по NOVA News.

Той обаче обърна внимание на обстоятелството, че вероятно соцлидерката Корнелия Нинова ще бъде първият ръководител на Народното събрание. Колев е безапелационен, че това е деяние на Нинова " за избавяне на личното й състояние ".

" Председател на Народното събрание ще бъде политическа фигура, която има несъгласие дори вътре в личната си партия ", възкликна Кольо Колев.

" Не е мъчно да си проникновен, с цел да забележим в това опити на Корнелия Нинова да взема решение партийните си въпроси, само че може да се отрази върху работата на Народното събрание и болшинството като цяло ", разяснява социологът.

" Ако тя е ръководител на Народното събрание и има конгрес на Българска социалистическа партия, какво ще би трябвало да направи нейната партия - да неодобрява ръководител на Народното събрание? Малко неудобно се получава ", предвижда Кольо Колев.

" Съгласно устава и въведените от нея правила на мандатност, тя би трябвало да излезе от Народното събрание ", подсети още анализаторът.

Той дефинира като лекомислен апелът на депутата Мартин Димитров " Демократична България " да не взе участие в държавното управление със свои министри, а единствено да даде поддръжката си.

" Това е несериозно, още авансово, преди да си образувал болшинство, да се заявяваш като съпротива това е малко шизофренна позиция. Или участваш, или не участваш. Или участваш в болшинство, или не участваш, това е парадокс, би трябвало да си избереш позиция още авансово ", безапелационен е социологът.

Според Кольо Колев новата управническа коалиция " наподобява доста приятна на пръв взор ", само че зависи какво ще направи, какви ще бъдат дейностите и политиките й.

Той утвърди концепцията да има министър на електронното държавно управление и към него да преминат разнообразни структури и организации, като тази по вписванията, само че изрече опасенията си да не стане единствено механично прегрупиране.

" Без всяко подозрение имаме потребност от нахлуване на електронно ръководство и услуги, тъй че да не би трябвало за всяко нещо да вървиш да пишеш книжа. Доколко имаме потребност от всичките тези организации, ми е мъчно занапред да дефинира, тъй като изцяло е допустимо да е остарелият номер прекачване на кучета към птици и правене на водоплаващия отдел от птици и кучета ", предизвести още социологът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР