Като цяло жителите на Стария континент са доста добри в

...
Като цяло жителите на Стария континент са доста добри в
Коментари Харесай

Кои европейци говорят най-много езици?

Като цяло жителите на Стария континент са много положителни в езиците: към 65 % от европейците приказват най-малко един език, друг от родния си, до момента в който такава езикова просвета имат единствено към 20% от жителите на Съединени американски щати, отбелязва Euronews.

В северните европейски страни двуезичието е нещо всекидневно, до момента в който жителите на Южна Европа демонстрират по-малко користолюбие към непознати езици. Най-незаинтересовени от проучването на непознат език обаче са страните, в които британският е роден език и за позор на Обединеното кралство, единствено 34% от жителите му владеят непознат език, изоставайки от Ирландия, където половината от популацията имат това умеене.

Българите сме на крачка от този резултат, с 49.5% говорещи непознат език, до момента в който с над 90% двуезично население се славят Естония (91.2%), Швейцария (91.7%), Малта (91.8%), Норвегия и Финландия (92.1%), Люксембург (94.5%), Литва (95.6%) и Дания (95.7%),, а „ първенците ” са Латвия с 95.7% и Швеция с 96.8% двуезично население.

Владеенето на няколко езика постоянно носи...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР