Като телесния орган с най-голяма повърхност, кожата ни често проявява

...
Като телесния орган с най-голяма повърхност, кожата ни често проявява
Коментари Харесай

Малко мазна, малко суха – тайните на смесената кожа


Като телесния орган с най-голяма повърхнина, кожата ни постоянно демонстрира разнообразни особености в другите зони на тялото. Макар общото й положение да се кодира и управлява от генетичните особености , факторите на средата също имат своето въздействие. Така другата степен на излагане на кожата на разнообразни фактори предопределя присъщи другия в нейното положение в обособените зони на тялото.

Ако установявате, че кожата към Т-зоната, т.е. по челото, носа и брадичката ви клони към по - мазна , а тази към бузите – към суха , умерено може да се причислите към групата на хората с комбинирана, или смесена кожа .

Основен индикатор, че кожата на лицето може да се дефинира като смесена, е появяващото се чувство при приложимост на овлажняващи артикули. Ако те носят прелестно чувство за мекост в региона на бузите, само че Т-зоната се омазнява прекалено, това следва да се преглежда като явен признак за смесена кожа на лицето.

Това в действителност е най-разпространеният вид кожа. Характерно за нея е, че демонстрира разнообразни особености през обособените сезони – по-мазна през лятоот и по-суха през студеното полугодие. Това постанова съответните специфики в грижата за смесената кожа, които следва да са най-стриктни в интервала към 20- и 30-годишна възраст , когато смесената кожа е най-податлива на въздействието на външни фактори.

Основното усложнение в грижата за смесената кожа идва от потребността да се реализира най-благоприятен баланс. Потискането секрецията на себум в по-мазните сектори не трябва да води до в допълнение дехидратиране на кожата в зоните, където тя е по-суха. За да се поддържа подобен внимателен баланс , специалистите предлагат композиция от няколко основни стъпки, които да се приспособяват към рутинните грижи за кожата:

Свързани публикации.. Воден пост за ден прочиства кожата 0 С какво яйченият жълтък е потребен за косата? 0 Няколко съвета за здрава кожа във всяка възраст 0

Редовно разчистване – следва да се употребяват козметични артикули, основани особено за разбъркан вид кожа, приспособени към локалните й особености; Тониране – след почистването кожата следва да се тонира с артикули, които отстраняват непотребното омазняване към челото, брадичката и носа; Слънцезащита – целесъобразен е слънцезащитен фактор минимум 15, нанасян всекидневно, изключително през лятото; Ексфолиране – то е изключително значимо за зоните с по-суха кожа, за унищожаване на лющещите се повърхностни кожни кафези. Препоръчително е да се употребяват артикули, съдържащи алфа хидрокси киселина ; Овлажняване – мазната кожа следва да се овлажнява с артикули с по-лека консистенция, а сухата – с такива с по-гъста консистенция, проникващи по-дълбоко за хидратиране на кожата в дълбочина;

Смесената кожа не значи сложна за поддържане кожа. Важно е да се реализира най-благоприятен баланс на грижите и тя ще наподобява еднообразно здрава и свежа във всяка зона на тялото.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР