Като собственик на нов уебсайт вероятно сте нетърпеливи да спечелите

...
Като собственик на нов уебсайт вероятно сте нетърпеливи да спечелите
Коментари Харесай

На кое първо да дадете приоритет: на трафика или на конверсиите на нов сайт?

Като притежател на нов уеб страница евентуално сте нетърпеливи да спечелите допустимо най-вече пари допустимо най-бързо. Искате всичко да е по-добро, по-бързо и по-ефективно и желаете всичко да е усъвършенствано. Бил съм в тази позиция, тъй че съм добре осведомен с нея. Но за жалост, множеството бизнесмени не са в положение интензивно да усъвършенстват всичко от самото начало, написа Тимъти Картър в публикация за Entrepreneur. Вие сте лимитирани във връзка с бюджет, време, помощ и запаси. Това значи, че ще би трябвало да извършите някои сложни избори за това какво желаете да подобрите и какво желаете да отложите. Трафикът и конверсиите в уеб страницата са значими за построяването на пътя ви към триумфа, само че кое е по-важно? С коя би трябвало да се справите първо?

В случай, че не сте осведомени, трафикът се отнася до броя хора, които посещават вашия уеб страница. Можете да получите трафик посредством няколко разнообразни канала, в това число органично търсене, външни уеб страници и обществени медии. Получаването на повече трафик значи, че повече хора ще видят вашия уеб страница, вашата марка и вашите предложения.

Конверсиите се отнасят до всяко свястно деяние, подхванато от консуматор на вашия уеб страница, което в последна сметка води до опция за доходи. Това може да значи закупуване на артикул, попълване на формуляр или даже гледане на малко обяснително видео. Във всеки случай, повече реализации значат повече доходи за вашата марка.

Вече можете да разберете за какво трафикът и реализациите са важни; без трафик вашият % на конверсии е на практика неправилен, а без конверсии трафикът ви не генерира доходи.

Трябва първо да оптимизирате уеб страницата си за трафик. Всеки % на преработка ще се мащабира с трафика. Докато имате някакъв позитивен % на конверсии, нарастванията на трафика ви ще доведат до по-големи доходи.

Например, в случай че имате 1000 гости на уеб страницата си и % на реализация от един %, в последна сметка ще имате 10 плащащи клиенти. Ако този % на преработка остане същият и броят на посетителите ви се усили до 10 000, ще имате 100 плащащи клиенти. С други думи, можете да си позволите процентът на реализация да остане краткотрайно в застой. 

Репутацията е преди всичко. Конверсиите и генерирането на доходи са значими, само че в случай че ви е грижа за бъдещето на вашия бизнес, вашата известност евентуално е още по-голям приоритет. Трафикът не е просто да накарате хората да харчат пари за вашата марка, това е да ги извършите по-запознати с вашата марка и да подобрите репутацията й измежду хората, които към момента не са ваши клиенти. Съответно построяването на вашия трафик преди вашия % на реализация може да бъде скъпо за поддържане на по-добра известност на марката. 

Отнема доста време и доста старания за увеличение на трафика към уеб страница. Освен това коства доста пари. Дори след седмици инвестиция, може да забавите действителните резултати. Съответно доста притежатели на бизнес желаят да стартират да построяват трафик допустимо най-рано. По този метод те не са толкоз наранени от закъснения и могат да стартират да виждат резултатите от своето мащабиране доста по-рано. 

По-големият трафик улеснява усъвършенстването на реализациите. Наличието на повече трафик към вашия уеб страница значи, че ще имате повече данни, които можете да мерите и анализирате. Можете да изучавате по-добре поведенческите модели, когато хората стигнат до уеб страницата ви и да имате време за усъвършенстване за реализации. 

Можете обаче също по този начин да твърдите, че е по-добре първо да оптимизирате за реализации. Трафикът е неправилен без реализации. Ако имате позитивен % на реализация, увеличението на трафика ви е скъпо. Но в случай че вашият % на реализация е на практика нулев, никакъв трафик няма да ви помогне. Ако се борите да получите някакви първични конверсии, би трябвало да се концентрирайте върху % си на реализация, преди да извършите нещо друго. 

Конверсиите са евтини и лесни за усъвършенстване. В съпоставяне с увеличаващите се потоци от трафик, относително на ниска цена и елементарно е да оптимизирате уеб страница за реализации. Експериментите могат да се организират по-бързо, измененията могат да се вършат с едно кликване и можете да видите плодовете на труда си в границите на няколко дни след осъществяване на смяната. Поради това усъвършенстването на реализациите постоянно наподобява като по-добрият първичен избор за новите бизнесмени. 

Генерирането на трафик към вашия уебсайт ви дава убеденост, че концепцията ви работи. Всеки нов клиент на вашия уеб страница е някой, който се интересува задоволително от вашата марка, че може да купи нещо от вас. Ако обаче не инвестирате никакво в началото време в усъвършенстване на реализациите, може да се изкушите да видите целия си нов трафик като поток от пропуснати благоприятни условия. Може да получавате хиляди гости, само че в случай че никой от тези гости не реализира реализация, те може да се реалокират на различен уебсайт и в никакъв случай да не се върнат на вашия. С ранна оптимизация на реализациите ще имате по-малко пропуснати благоприятни условия. 

Естеството на вашата организация и вашите цели би трябвало да дефинират дали първо да оптимизирате за трафик или за конверсии. Например, в случай че работите в дребен мащаб с стеснен бюджет, може да нямате парите или ресурсите да поддържате огромна маркетингова акция или доста по-голяма потребителска база. Съответно най-хубавият ви залог ще бъде усъвършенстване за конверсии.

Ако не усещате мощно привличане в едната или другата посока, би трябвало да балансирате времето и ресурсите си, с цел да оптимизирате както за трафик, по този начин и за реализации по едно и също време. Това може да е сложен за поддържане баланс, само че в последна сметка ще видите доста по-стабилни и по-надеждни усъвършенствания на приходите си с течение на времето.

Източник: Тимъти Картър за 

Превод и редакция: Нели Тодорова           

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР