Като първата и основна стъпка във всяка грижа за кожата,

...
Като първата и основна стъпка във всяка грижа за кожата,
Коментари Харесай

3 грешки при почистване на лицето, които почти всеки прави

Като първата и съществена стъпка във всяка грижа за кожата, несъмнено в никакъв случай не ви е хрумнало да се замисляте много-много  за всичко, което вършиме при разчистване на лицето – най-важното е просто да го измиете добре.

Но грешите – почистването на лицето е форма на изкуство, изключително при такова огромно многообразие от артикули, които могат да се употребяват по друго време на деня.

Затова през днешния ден ще обърнем по-специално внимание на някои постоянно допускани неточности при разчистване на лицето.

Така да вземем за пример, кожните лекари настояват, че доста от тези практиките, свързани с другите уреди за разчистване на разположение с четки, в действителност са рискови. Това, което може да наподобява безобидно при вашата ежедневна рутинна грижа за кожата, може да има съществени последствия, в случай че се прави погрешно.

Също по този начин, не трябва да почиствате кожата единствено един път дневно.

Ето и кои са най-честите неточности при разчистване на лицето и по какъв начин да го почиствате вярно.

Прекаляването не е добра концепция

Ако употребявате качествено почистващо средство, тогава не би трябвало да почиствате лицето си два пъти един след различен. Ако сте претрупали кожата си със пластове грим и почистващият артикул не отстрани целия ви грим, би трябвало да започнете да се гримирате по-пестеливо, а не да добавяте спомагателни стъпки за разчистване на лицето. Потърсете артикули за грим, които не са комедогенни – не запушват порите и не претрупват кожата. След това изберете гальовен почистващ препарат за лице като еликсир или масло, който ще отстрани всички следи от грим и замърсявания от лицето ви единствено с едно придвижване. По време на почистването се отнасяйте деликатно към кожата, няма потребност от неучтивост и триене.

Интензивното разчистване на кожата вреди

Една от най-големите неточности, които постоянно позволяваме, е прекомерно мощен напън и търкане върху кожата с четките за разчистване на лицето. Вместо да разчитате на тях, използвайте парче плат от мека тъкан с цел да премахнете деликатно и нежно замърсяванията.

Сутрешното разчистване би трябвало да бъде нежно, овлажняващо и балансиращо, с цел да съживи кожата ви и да я приготви за деня.

Вечерното разчистване може да бъде малко по-интензивно –  премахване на запушващия порите грим, бактериите и остатъчното замърсяване от околната среда, насъбрано през целия ден.

Пазете защитния пласт на кожата

Външният пласт на кожата има доста значима задача. Той работи като защитна преграда и предотвратява навлизането на UV лъчи, замърсители и бактерии в по-дълбоките пластове на кожата. Прекомерното разчистване и честото ексфолиране могат да разядат този предпазен пласт на кожата, което от своя страна да предизвика зачервяване, сухота и нараснала сензитивност.

Опитайте да употребявате течен ексфолиант, с цел да премахнете мъртвите кожни кафези и да запазите тена си по-светъл, при по-малък риск от увреждане на външния пласт на кожата. Ако въпреки всичко не можете да пропуснете механичното ексфолиране, пробвайте да се ограничите до един

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР