Като много либерална определи Националната здравна карта проф. Генчо Начев,

...
Като много либерална определи Националната здравна карта проф. Генчо Начев,
Коментари Харесай

За проф. Генчо Начев Здравната карта е либерална

Като доста демократична дефинира Националната здравна карта проф. Генчо Начев, шеф на болница " Св. Екатерина " .
" Самият факт, че тя разрешава повече кревати, в сравнение с са употребявани предходната година, значи приказва, че е доста демократична ", съобщи проф. Начев пред Българска национална телевизия. Според плана се планува понижаване на броя на леглата в лечебните заведения с към 6 хиляди .

Очаква се на днешното съвещание на Министерския съвет Националната здравна карта бъде разисквана и препоръчана за приемане.

 БЛС скочи против Националната здравна карта
БЛС скочи против Националната здравна карта

Лекарското съсловие чака новата здравна карта да бъде оспорена в съда

Проектът на Здравната карта бе разгласен от ведомството на Кирил Ананиев в средата на април. С него се планува понижаване ссе от 38 803 кревати в лечебни заведения в цялата страна, те да бъдат понижени на 32 913.

През 2017 година са употребявани общо над 24 700 кревати и Здравното министерство планува запас от 30% , стана ясно от думите на Начев. Според него Здравната карта планува повече кревати, в сравнение с са нужни.

Здравната карта ще бъде аршин по който Здравната Каса ще подписва контракти с болничните заведения по области . Крайно време е да се одобри Национална здравна карта макар съпротивата, която към този момент се чува от разнообразни места, сподели проф. Генчо Начев.

Целта на Здравната карта е да има отмерено систематизиране изключително на високотехнологични медицински услуги в цялата страната, а не да е съсредоточена в няколко града.

Според проф. Начев парите в опазването на здравето не може обективно да се каже дали са доста или малко, тъй като прогресивно се усилват всяка година, само че не се вижда никакъв резултат от това .

Директорът на болница " Св. Екатерина " загатна и дефицита на фрагменти в избрани медицински специалности . Според него би трябвало да се съобрази и дали не са доста звената, в които са нужни съответните експерти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР